Александар Шћекић прижељкује победу Партизана у дербију

Иако се између Црвене звезде и Партизана на табели Суперлиге Србије налази нишки Раднички опште је мишљење да су београдске фудбалске комшије ипак главни кандидати за шампионски пехар.
scekic_1, fk partizan
Фото: Александар Шћекић, фото: ФК Партизан

Зато сутра треба очекивати одличан дерби.

Љути ривали добро су почели пролећни део полусезоне, забележили су по две победе и надају се да ће тако и наставити. Црно-бели су били нешто убедљивији што им даје разлог више за оптимизам.

„Дерби је специфична утакмица, у којем, на крају, често пресуди неки детаљ. Дешавало се да једна од екипа потпуно ,,разбије“ другу, играчки, али да на крају изгуби. Тако и ја размишљам сада. Није важно како ћемо играти, већ је битно да на крају тријумфујемо. Велики је улог у питању тако да мислим да ће и тактике доста одлучивати. Нека ми будемо слабији на терен, али на крају славимо, и сви у екипи бићемо срећни“, рекао је Александар Шћекић, задњи везни црно-белих.

Многи сматрају да ће победити онај који оствари превласт на средини терена. На једној страни су Здјелар и Шћекић, на другој, Марин и Јованчић.

„Сигурно да ће се ту доста тога одвијати, уосталом одатле крећу све акције. Оно што је сигурно је да ко год код нас буде одиграо на тој позицији биће на нивоу велике утакмице. Сви ми прижељкујемо победу, и учинићемо све да до ње стигнемо. Знамо да би нас она вратила у трку за титулу и не желимо ништа да препустимо случају.“

Шћекић је као фудбалер Генчлебирлигија у Турској давао голове и Галатасарају и Бешикташу. Каже да би и сада волео да се упише у стрелце у великом дербију.

„Фудбал се игра због головаи свако од играча сања да управо на једном оваквом мечу буде стрелац и одведе екипу до славља. Наравно да  ја то прижељкујем, али мој посао је превасходно нешто друго. Да зауставим звездине акције.“

Високи Црногорац могао би бити Партизанов адут у прекидима.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести