Ана Брнабић честитала стогодишњицу Фудбалском савезу Србије

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је  Фудбалском савезу Србије првих 100 година и поручила да ће Влада наставити да ствара што бољу фудбалску инфраструктуру као предуслов за још боље резултате.
brnabic, fonet
Фото: FoNet

"Желим да вам честитам век српског фудбала и ФСС. Мени је заиста драго да сам са вама када се обележева овај јубилеј", рекла је Брнабић на свечаности ФСС у Народном позоришту.

Она је истакла да верује како историју нашег фудбла већина грађана веома добро познаје.

"Наше породице, очеви, деде, добро памте и победе и поразе, голове, пропуштене шансе. Све нас за то вежу посебне емоције које је некада тешко објаснити".

Брнабићева је додала да о угледу ФСС јасно говори то што је ту први човек УЕФА Алксандар Чеферин.

"Без обзира на критике радује ме да наш фудбал бележи све боље резултате, од клубова који учествују у престижним такмичењима, А тим учствовао је на Мундијалу у Русији, плус сјајни резултати млађих селекција где смо недавно били прваци света".

Премијерка је нагласила да резултати не долазе сами од себе, него су последица доброг рада Савеза, играча, а посебно рада са млађим селекцијама.

"То је најзаначајније јер сви имамо обавезу како ће сутра изгледати наша фудбалска будућност. Ми ћемо са наше стране учинити све да обезбедимо инфраструктуру и зато смо као Влада подржали иницијативу председника Вучића да наша земља добије нови Национални стадион и шест нових градских стадиона. Значај овога превазилази спортски, утиче да млади остану овде и да им живот буде квалитетнији".

Брнабић је поручила да је спорт важан у животу људи, фудбал посебно.

"Србија је земља великих шампиона и обавеза сваког од нас у јавној управи је да у свом домену урадимо све како би Србија таква била и у будућности. Молим вас да радите напорно и у наредних 100 година и дате све од себе јер ваш успех доноси срећу свима, а сениорској репрезентацији желим да избори кроз бараж пласман на ЕУРО. Желим вам сву срећу и само напред", закључила је Брнабић.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести