Аранђел Стојковић с нестрпљењем чека сусрет са Спартаком

Ако изузмемо сусрет са Црвеном звездом у Београду када су поражени (0:2), фудбалери Војводине овог пролећа играју веома добро и иза њих су четири тријумфа.
Ј. Грлић/ Аранђел Стојковић
Фото: Ј. Грлић/ Аранђел Стојковић

По томе, тренутно су најуспешнија суперлигашка екипа у другом делу сезоне, што, без сумње, доноси додатни ниво самопоуздања. После победе над екипом Младости из Лучана (2:1), изборене на не баш лак начин, пред црвено-белима је у суботу војвођански дерби. Одлазе у госте веома добром тиму Спартака, који тражи пут до пласмана у плеј-оф, што упућује на закључак да ће публика у Суботици моћи да ужива у добром и, надамо се, обострано ефикасном фудбалу.

- Због жутих картона нисам могао да играм против Младости и, верујте, било ми је веома тешко да седим у гледалишту, без могућности да помогнем саиграчима - рекао је десни бек Аранђел Стојковић, који се поново враћа у конкуренцију за тим. - Терен је био лош и блатњав, није било једноставно да се по њему пружи боља партија, али, када се подвуче црта, најважније је то да смо победили и направили нови корак ка циљу. Драго ми је што је Никола Андрић, који ме је заменио, пружио веома добру партију, што јасно сведочи о томе да је зимски прелазни рок наш клуб одлично одрадио и створио веома добру конкуренцију и уједначену екипу.


Лалатовић има све играче

После неколико утакмица на којима због повреда и болести није могао да рачуна на Михајла Нешковића, Миодрага Гемовића и Ђорђа Ђурића, тренер Војводине Ненад Лалатовић за сусрет са Спартаком имаће на располагању све првотимце.

То сигурно радује Вошине симпатизере, који верују у њен пласман у кавлификације за Лигу Европе.


У суботу је утакмица са Спартаком, тимом из чијих сте редова стигли у Нови Сад?

- Суботичани су увек неугодан ривал, који има играче способне да донесу превагу. Биће то утакмица два нападачки оријентисана тима и очекујем да ће гледаоци моћи да виде доста голова, лепих потеза и уживају. Уз то, терен у Суботици је одличан, што ће само допринети квалитету сусрета. Војводина сигурно неће одустати од препознатљивог стила игре који је сада већ свима добро познат и уз помоћ којег у сваком дуелу идемо на три бода. То је једини начин да се пласирамо у Европу и верујем да ћемо и на северу Бачке победити.

Домаћин има младу, али добро сложену екипу, коју успешно води тренер Владимир Гаћиновић?

- Тачно тако, Суботичани млад тим жељан  да игра добар фудбал. Сусрет с Војводином увек код њих ствара и додатни мотив и јасно је да нам неће бити лако да остваримо наум. Имао сам прилику да радим с Владимиром Гаћиновићем и сматрам  да је реч о одличном човеку и тренеру и заиста ми је част што смо сарађивали.

Ко би могао да донесе превагу у корист Воше?

- Даћу све од себе да се вратим у стартну поставу, али ће то зависити од виђења шефа Лалатовића. Када ме питате ко би могао да буде човек одлуке у нашој екипи, чини ми се да је то Петар Бојић. Уме да неочекиваним и одличним потезом реши компликовану ситуацију, искусан је и у доброј форми, баш као и капитен Никола Дринчић. Ипак, ми смо најјачи као екипа и биће важно да уз помоћ, верујем, наших бројних навијача дођемо до три бода - поручио је Аранђел Стојковић.

Утакмица Спартак - Војводина игра се у суботу у Суботици, а почетак је заказан за 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести