Суперлига: Арсић спречио неправду у Шапцу

Када је у 88. минуту сјајним ударцем са 20 метара из слободњака погодио горњи десни угао гола Мачве, Лазар Арсић је изједначио резултат у шабачком сусрету, али је спречио и неправду.
Zlicic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Зличић у дуелу са играчима Мачве

Наиме, Новосађани су били тим који је пуна 62. минута имао играча мање, али га то није омело да има теренску иницијативу, по правој каљузи, упркос најблаже речено чудном критеријуму суђења који је презентовао арбитар Новица Анђеловски.

Боље је Воша отворила овај сусрет, па је запретила у 7. минуту преко Суботића који је лоше шутирао, два минута касније Лазар Арсић је успео да се ослободи једног чувара, шутирао је  по земљи, али је лопта уместо мреже затресла стативу. И у 12. минуту, додуше неочекивано, имали су Новосађани сјајну прилику. Тада је са 35 метара пројектил ка голу Филиповића упутио најбољи појединац јучерашњег сусрета Марко Вукасовић, али се чувар мреже Шапчана истакао и лопту избио у корнер. После ударца са угла највиши у скоку био је Радовановић, али је његов ударац главом завршио на пречки гола Мачве.

Тек у 18. минуту домаћи су имали прву прилику, када је Матић упутио лопту ка голу, а Роцков лако отклонио опасност. У 27. минуту догодила се прва спорна ситуација. Тада је некадашњи првотимац новосадског тима, а сада фудбалер Мачве, Ненад Гаврић у скоку лактом у главу ударио Николу Антића. Судија Анђеловски показао му је жути картон, али је одмах у следећем атаку Шапчана Антић такође латком ударио сада Гаврића, а арбитар му је без трунке размишљања показао црвени картон.

Утисак је да су оба прекршаја постојала, да су била истог или барем сличног интензитета, али је пресуда арбитра била потпуно различита. Војводини је преостало да се у наредних 62. минута бори и да некако покуша да стигне барем до бода. Поново је у 33. минуту Матић шутирао из изгледне прилике, али је Емил Роцков сјајно интервенисао. Коначно у 44. минуту ударац ка голу Војводине упутио је Гаврић, али је Вукасовић сјајно интервенисао главом.

У наставку је Илија Столица, тренер Војводине, направио рокаде у екипи, па је на позицију новог бека преокомандовао штопера Радовановића, а на његово место послао Синишу Саничанина. Истовремено, уместо мало примећеног Зличића у игру је ушао Винсент Езе, што је сведочило о намери црвено-белих да и бројчано ослабљени крену ка победи.

Тек у 64. минуту Арсић је имао прву полуприлику пред голом домаћина, али је лопта свој пут завршила поред гола. У 67. минуту у одличној позицији нашао се фудбалер Мачве Арсенијевић, али је реаговао лоше и шанса је отишла у неповрат. Срчано су се борили Новосађани, имали и теренску иницијативу, али су у 79. минуту били и миљеници среће када је Адамовић главом пребацио гол Роцкова.

У 83. минуту уследила је ерупција радости домаћих навијача. По десној страни прошао је Арсенијевић, заврнуо лопту пред гол, а најприсебнији био је Бојан Матић који је Мачву довео у вођство од 1:0.

Тада су уследили атаци тима из Новог Сада, судија Анђеловски потпуно је испустио конце игре из својих руку и спорне ситуације настајао да реши картонима. Колико је у томе успеха имао, најбоље сведоче погрдни повици са трибина и од навијача Војводине и од навијача Мачве.

Уследила је тада мајсторија Лазара Арсића и изједначење, после којег је арбитар ставио тачку на слободно можемо рећи срамно суђење, удаљивши са клупе Војводине Илију Столицу, зашто, то ваљда само он зна.

А. Предојевић

Мачва - Војводина 1:1 (0:0)

ШАБАЦ: Градски стадион, гледалаца 1500, судија: Анђеловски (Качарево), стрелци: Матић у 83. за Мачву, а Арсић у 88. минуту за Војводину. Жути картони: Пејовић, Гаврић (Мачва), Арсић, Јованчић, Михајловић (Војводина). Црвени картон: Антић (Војводина у 28. минуту), Тренер Војводине Столица искључен у 90. минуту.

МАЧВА: Филиповић 6,5, Пејовић 7, Јевтић 6,5, Илић 6,5, Ристивојевић 7, Лазаревић 7, Арсенијевић 7, Гемовић 6,5 (Адамовић), Матић 7,5, Милинковић 7, Гаврић 7.

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Зличић 6,5 (Езе 6,5), Арсић 7, Лакићевић 7, Суботић 6,5 (Саничанин 7), Антић, Вукасовић 7,5, Јованчић 7, Радовановић 7, Путинчанин 7, Михајловић 6,5 (Калезић).


Никола Антић: Немам коментар

У 28. минуту судија Анђеловски из Качарева показао је директан црвени картон левом беку Новосађана Николу Антићу после фаула над Гаврићем. По завршетку утакмице срели смо Антића, који је испод левог ока имао модрицу коју је добио пре тога у дуелу са истим играчем, а како је коментарисао искључење кратко је одговорио:

- Не желим ништа да коментаришем, видели сте све и сами. За исти прекршај Гаврић је зарадио жути, а ја црвени картон - само толико...

Илија Столица: Фудбал је у блату

Реми Мачве и Војводине (1:1) у 24. колу Суперлиге остаће у сенци изјаве тренера гостију, Илије Столице. Заправо, у блату, како је сам оценио...

- Ово што видите иза нас је блато које не допушта да се игра нормалан фудбал, али не мислим овде само на блато на терену. Блато је и метафора за овај наш фудбал -  изјавио је Столица пред камером ТВ Арена Спорт одмах после утакмице у Шапцу.

Поред голова, причаће се и о црвеним картонима, пошто је у 29. минуту искључен бек Новосађана, Никола Антић, због ударања Ненада Гаврића који је само минут раније добио жути када је фаулирао управо Антића, а у финишу је терен због приговора морао да напусти и тренер Војводине.

- Многи играчи су изгубили посао, али само за једне, за те извршиоце  посао је загарантован. Увек су критике упућене на исту адресу и нико не реагује. Надам се да ћемо извући поуке из свега овога, јер многе ствари полако губе смисао. Вртимо се у круг, заборављамо за кога се игра овај фудбал - љут је био Столица после утакмице.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести