Атлетико поново кобан за Лестер (1:1)

Фудбалери Атлетика и трећи пут у европским куповима елиминисали су Лестер. Додуше, чета Дијега Симеонеа, није блистала на Острву, међутим и то је било довољно да се Мадриђани пласирају у полуфинале Лиге фудбалских шампиона.
atletiko lester AP Photo Rui Vieira.jpg
Фото: Tanjug

„Лисице" су после изједначења имали неколико лепих прилика да постигну и други гол, али фудбалери  Атлетика се чини се рутински стигли до ремија, који им је био довољан за пролаз јер су у првом мечу на Винсенте Калдерону славили минималном разликом (1:0).
Као што се очекивало Атлетико је играо  тврдо, помало затворено, у шпицу са усамљеним Гризманом, али таква игра Дијега Симеонеа се исплатила.

После једне контре Филипе Луиса по левој страни, Саул се сјајно снашао измешу двојице одбрамбених играча Лестера и погодио мрежу Шмајхела После гола ништа се битније догодило, Мадриђани су контролисали игру и преко Кокеа и Гризмана имали две полуприлике. А у наставку Лестер је заиграо много ангажованије и после једне гужве пред голом Облака Варди се најбоље снашао и са седам метара закуцао лопту у мрежу. Само неколико минута касније Варди је имао нову прилику, али је погодио Година. У последњих двадесетак минута Лестер је нападао, чак је и голман Шмајхел кренуо у напад, али погодака није било.

Лестер – Атлетико 1:1 (0:1)

ЛЕСТЕР: Стадион Лестера, гледалаца 32.000, судија: Роки (Италија), стрелци: Варди у 61.за Лестер, а  Саул у 26. минуту за Атлетико. 

ЛЕСТЕР: Шмајхел, Симпсон, Морган(Арнатеј), Беналуан(Улоа), Фукс, Ндиди, Дринквотер, Олбрајтон, Махрез, Оказаки(Чилвел), Варди.

АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран(Кореа), Савић, Годин, Филипе Луис (Фернандез), Саул, Габи, Хименез, Коке, Караско (Торез), Гризман.  

Г. К.  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести