Аустрија: Фудбалери ЛАСК-а почели са тренинзима

БЕЧ: ЛАСК из Линца прва је екипа аустријске фудбалске Бундеслиге која је данас, након попуштања рестриктивних мера уведених због корона вируса, почела са тренинзима.
fudbal
Фото: Tanjug (S. Radovanović ilustracija)

Обавезујуће заштитне маске, маркирање позиција са одређеним растојањем и разговори под ведрим небом на стадиону, обележили су почетак рада.

Око 40 новинара је дошло на почетак припрема за могући наставак сезоне, која је обустављена због пандемије корона вируса.

Функционери клуба, тренери, и играчи појединачно су излазили пред новинаре.

"Радује нас што смо могли да наставимо наш рад. Читава ситуације представља новину за нас, али сматрам да је добро како јесте сада. Мислим да смо пронашли добро решење", рекао је тренер Валериен Исмаел.

Међутим, поред позитивног расположења, у клубу влада и одређена забринутост.

Пред данашњи почетак тренинга саопштено је да помоћни тренер Анди Виланд и нападач Жоао Клаус не могу да учествују, јер су били позитивно тестирани на корона вирус.

"На првом тесту примећени су благи симптоми", пренео је председник ЛАСК-а Зигмунд Грубер.

Он је додао да је други тест био негативан, али да је из безбедносних разлога одлучено да не учествују у првом тренингу, већ да сачекају други негативни тест.

За сада још није извесно када ће аустријска Бундеслига наставити првенствену сезону, али је сигурно, ако до тога дође, да ће бити игране утакмице без публике.

Тренинг екипа мора да се одвија у мањим групама, увек са истим играчима, како би, у случају да се неко од њих инфицира, само једна група, а не цео тим био изолован.

Према одлуци аустријске владе, Бундеслига, ако жели да настави првенство, мораће да обезбеди тестирање играча и стручног тима 24 до 48 сати пред утакмице.

За тестове и тестирање Бундеслига ће морати сама да надокнади трошкове.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести