Суперлига Србије: Бачка савладала Спартак 2:1 након преокрета

Војвођански фудбалски дерби припао је домаћину у Бачкој Паланци који је на тај начин уписао прве бодове у овом првенству.
ofk backa
Фото: Илустрација

Била је то веома чудна утакмица са чак четири досуђена једанаестерца (по два на обе стране), од којих је само пола реализовано. Домаћин је имао већи посед лопте, већу жељу за победом, више прилика, тако да се може рећи да је заслужено победио.

Већ у 12. минуту досуђен је једанаестерац за Бачку када је голман Спартака Остојић у свом шеснаестерцу непрописно зауставио Бајића. Међутим, шут капитена домаћих Мирослава Бјелоша с беле тачке завршио је на стативи. Домаћин је у 29. минуту имао сјајну прилику да дође у вођство, али шут Ђорића је завршио тик поред гола. Суботичани су у 39. минуту дошли у вођство преко Савковића који је успешно реализовао најстрожу казну.

Само што је почело друго полувреме, већ су Паланчани поравнали резултат преко Макарића на одличну асистенцију Гаврића. Средином другог дела десио се преломни тренутак утакмице. У 67. минуту поново је судија Симовић досудио једанаестерац за госте, али је шут Савковића зауставио чувар мреже домаћих Зоговић. Само три минута касније поново шут с беле тачке, овога пут за домаћина након што је у шеснаестерцу гостију оборен Макарић. Сигуран извођач најстроже казне био је Лука Мићић који је, испоставило се касније, поставио коначан резултат.

Домаћин је у финишу утакмице имао неколико солидних прилика, али када се све сабере и доста среће. Јер да је Савковић у 67. минуту постигао гол с беле тачке, ситуација би се потпуно преокренула.

Д. З.

БачкаСпартак ЖК 2:1 (0:1)

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион „Станко Малетин Вава”, гледалаца: 1.000, судија: Новак Симовић. Стрелци: Макарић у 46. и Мићић у 70. минуту из једанаестерца за Бачку, а Савковић у 39. изн једанаестерца за Спартак. Жути картони: Бјелош, Грабеж, Спремо (Бачка), Савковић, Ђенић (Спартак).

БАЧКА: Зоговић 7, Илић 7, Живковић 8, Бајић 8, Бјелош 6, Макарић 8 (Тривуновић -), Мићић 8 (Арсић 7), Пантић 7, Грабеж 8, Ђорић 7, Гаврић 7 (Спремо 7).

СПАРТАК ЖК: Остојић 6, Керкез 6, Торбица 6, Милошевић 7, Главчић 6 (Шимура -), Дунђерски 6, Ђуричин 7 (Ђенић -), Чечарић 6, Маричић 6, Ћаласан 7, Афум – (Савковић 7).

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести