Бањица у архиву, Сурдуличани су на реду

Традиционало фудбалери Рада нису као ривал одговарали екипи Војводине.
Ј. Грлић/ Аранђел Стојковић постиже победнички гол за Новосађане
Фото: Ј. Грлић/ Аранђел Стојковић постиже победнички гол за Новосађане

И када су Новосађани имали одличне тимове и високо се котирали, утакмице с “грађевинарима” биле су за њих  умели су често да их непријатно изненади. У овом првенству, међутим, црвено-бели су забележили две победе над саставом с Бањице (5:0 и 2:1), показујући неки нови, другачији менталитет и решеност да истрају на путу до обезбеђивања пласмана у европску конкуренцију. На стадиону “Краљ Петар Први” у Београду екипа тренера Ненада Лалатовића до нових бодова стигла је уз доста добру игру, головима Мирка Топића и Аранђела Стојковића.

- Веома сам задовољан због податка да смо после 18 одиграних кола освојили 39 бодова, јер то јасно показује драстичан напредак у односу на прошлу и неке раније сезоне - рекао је Лалатовић. - Примера ради, у прошлом првенству, у ово време, Војводина је имала скоро дупло мање бодова, а садашњи резултати додатно добијају на значају уколико се зна да су остварени с петорицом младих играча у постави и због чињенице да смо, ако не најмлађи, а онда сигурно један од најмлађих тимова у Суперлиги. За овакве успехе најзаслужнији су играчи и добра атмосфера која влада у клубу.

Стрелац победничког гола на Бањици био је десни бек Аранђел Стојковић, који је други пут у првенству савладао противничког чувара мреже после сјајног контранапада у надокнади првог полувремена.

- Дринчић је, после корнера за Рад, освојио и сјајно повукао лопту, додао је до Бојића, а овај је из прве проследио ка мени - објаснио је Стојковић. - Добро сам пратио акцију, обишао и голмана и можда сам могао већ тада да постигнем гол. Ипак, сачекао сам, “заломио” још једног домаћег фудбалера и онда лако уписао свој други првенствени погодак у овој сезони. Могли смо и убедљивије да славимо, али је, генерално, Рад показао да има веома добар тим и није нам било лако да стигнемо до циља по хладном времену и по не баш идеалном терену. Пропустили смо неколико одличних прилика, промашили смо и пенал, али је најважније то да смо се у Нови Сад вратили с читавим пленом.


Гајић: Честитке играчима, струци и навијачима

После 18 одиграних кола у Суперлиги, фудбалери Војводине налазе се на другом месту на табели. Куриозитет преставља чињеница да су, када су Новосађани последњи пут били овако високо пласирани у истом делу првенства, на местима председника и тренера клуба били Војислав Гајић и Ненад Лалатовић, баш као што је то случај и сада.

- Желим да честитам и да се захвалим играчима и стручном штабу, на челу с Ненадом Лалатовићем, на још једној веома квалитетно, организовано и дисциплиновано одиграној утакмици, чиме су показали велику лојалност према клубу и освојили три бода. Посебно сам срећан и задовољан због чињенице да смо, поред искусних играча предвођених Николом Дринчићем, против Рада на терену имали и петорицу бисера из наше омладинске школе, за које се јасно види да су одлично укомпоновани у сениорску екипу. Такође, захвалан сам и свим људима који су ангажовани око нашег тима, као и  навијачима, који су по веома хладном времену подржали Вошу у Београду. Позивам да у среду дођу на стадион „Карађорђе“ у што већем броју и поново буду 12. играч нашег тима, у његовом настојању да освоји нова три бода - казао је Гајић.


Тријумф на бањици је архивиран, у среду пред Вошом , на “Карађорђу”,дуел са Радником из Сурдулице.

- Очекујем да нставимо победнички низ, тим пре што смо екипу Радника савладали са 4:0 на њеном терену - додао је Стојковић. - Тада нам је готово све полазило за ногом и верујем да ћемо се, овог пута пред нашим навијачима, поново радовати.

Османестогодишњи Мирко Топић против Рада је постигао свој сениорски првенац, у 28. минуту савладао је голмана Марковића и изједначио скор на 1:1.

- Код слободног ударца, видео сам да су се противнички играчи увукли и одвојио сам се од директног чувара, оставши практично сам. Уследио је идеалан центаршут Николе Дринчића и главом сам проследио лопту у гол, што у досадашњој каријери нисам чинио баш често. Леп је био осећај после првенца у сениорској конкуренцији...

У 83. минуту Топић је пропустио прилику да још једном погоди мрежу, када му је Марковић одбранио ударац с беле тачке.

- Голман је прочитао моју намеру, иако сам желео да га сачекам и видим у коју страну ће кренути. Пресудио је делић секунде, односно моја деконцентрација, али је најважније то да смо победили. И за два дана ићи ћемо на победу против Радника, ту дилеме нема, и верујем да ћемо да је и остваримо. Играмо добро, можда не толико лепршаво, али свакако да снагом колектива рушимо ривале и то постаје наш заштитни знак - додао је Топић.

Утакмица Војводина - Радник игра се на стадиону “Карађорђе” у среду, од 17 часова, уз бесплатан улаз.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести