Бараж ПФЛ Сомбор: Повратак Бачана у подручну лигу

На реванш утакмици баража за попуну ПФЛ Сомбор фудбалери Тврђаве су више желели победу и били бољи током целе утакмице од гостију из Оџака и потпуно заслужено поново стекли статус подручног лигаша.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

ТврђаваОФК Оџаци 3:2 (1:1)

БАЧ: Игралиште Тврђаве, гледалаца: 500, судија: Кампић (Нови Сад), стрелци: Стојчић у 5, Бундало у 54. и Агбаба у 58. минуту за Тврђаву, М. Секулић у 16. и С. Секулић у 89. минуту за ОФК Оџаке, жути картони: Аџић (Тврђава), Марковић, Кања, Радаковић (ОФК Оџаци), црвени картони: Билобрк (Тврђава), Јовановић (ОФК Оџаци).

ТВРЂАВА: Немет, Девић, Билобрк, Бундало, Вујиновић, Вучић (Ћулибрк), Шомоши, Андрић, Агбаба (Ковачевић), Стојчић (Аџић), Давидов.

ОФК ОЏАЦИ: Марковић, Кања, М. Секулић, Радојичић, Јовановић, Васиљевић (Копривица), Илибашић (Преченица), Радаковић, С. Секулић, Анђелковић, Поповић (Богдановић).

Виђена је беспоштедна борба током читаве утакмице у којој су се домаћи боље снашли и стигли до драгоцене победе.

Заслужен повратак Бачана у Подручну лигу Сомбор. Били су бољи ривал током целе утакмице. Већ на почетку брзоноги Александар Стојчић је изиграо гостујућу одбрану и довео свој тим у вођство. После 11 минута игре, Оџачани су на индетичан начин дошли до поравнања резултата. До краја полувремена домаћини су покушавали поново да дођу у вођство, али само је срећа спасила госте, јер су бачки стрелци били мало брзоплети у завршници акција.

Почетак другог полувремена је у потпуности припао Тврђави. У листу стрелаца су се уписали Милош Бундало и Милош Агбаба после изванредних акција. Потом су гости покушавали да надокнаде заостатак од два гола, а домаћини су играли одлично у одбрани и брзо кретали у контре. Било је и шанси, и то добрих, на обе стране. Ипак, гости су у финишу утакмице преко Страхиња Секулића, постигли гол, али то није било довољно за потпун преокрет. Када је судија Кампић одсирао крај, у табору Трврђаве настало је велико весеље, које је потрајало дубоко у ноћ.

– Већ у првој утакмици смо могли да тријмфујемо, да је Давидов погодио ривалску мрежу из најстроже казне. Али, и овако смо доказали, одличном ривалу из Оџака, да смо тренутно бољи тим. Заслужили смо да од јесени играмо виши ранг – рекао је председник Тврђаве Милан Крчмар.  

Б. Рокнић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести