Бараж за Сремску лигу: Одлука ипак у реваншу

У Кузмину, у првој утакмици  баража за попуну Сремске лиге, састали су се домаћи Граничар, другопласирана екипа у Међуопштинској лиги-Запад и Шумар из Огара, другопласирана екипа из Међуопштинске лиге-Исток.
Пуне трибине у Кузмину
Фото: Пуне трибине у Кузмину

И то у дивном амбијенту пред више од хиљаду гледалаца из скоро целог Срема.

Изабраници Синише Сарића (тренер Шумара), кренули су веома опрезно и са великим респектом према екипи домаћина. Већ у првим минутима могли су гости доћи до вођства. Погрешила је одбрана домаћина, а Зоран Миличевић, са неких десетак метара, шутирао је директно лопту Шивољицког. У 22. минуту ипак су повели.

Срушен је Обрадовић у казненом простору и судија Меничанин је показао на белу тачку. Петронијевић је мирно притрчао лопти и послао је у једну страну, а голмана Шивољицког у другу. Тако су Ограчани повели.

Затим следе опет две акције гостију. И обе је водио Зоран Миличевић.Код прве је скоро претчао домаћу одбрану, али није погодио ни празну мрежу. Исти играч, је показао раскошни таленат.Добио је лопту у контри, на 16 метара.Остао је сам, пошто је опет лако обишао одбрану домаћих, али у последњем трнутку голман Шивољицки, смелом интревенцијом у ноге спасао је своју мрежу.

Након промашаја Зорана Миличевића, кренули су и Кузминци, па су у 43. минуту дошли до изједначења. Након избацивања лопте, из казненог простора гостију, Славиша Стефановић. је лопту само ћушнуо у небрањени део мреже. У надокнади времена, првог полоувремена, Мирослав Петронијевић је извео слободан ударац са око 25 метара. Лопту је ефектно шутнуо поред живог зида и погодио десни доњи голманов угао.

У наставку меча домаћини су се разиграли. Имали су домаћини, и три колосалне прилике да матирају Младеновића, али нису успели.Ипак, у 80. минуту је Ненад Симић прецизним шутем са око 20 метара је изједначио  резултат.И када су сви на игралишту Граничара очекивали реми, Драганић је у петом минуту надокнаде повукао Вукадиновића у свом казненом простору, па је сада судија Меничанин показао поново на белу тачку. Дарко Печеница је био сигуран извођач најстроже казне.

Реванш  се игра  у Огару, 19. јуна од 17. 30 сати.

ГраничарШумар 3:2 (1:2)

КУЗМИН: Игралиште Граничара, гледалаца више од 1000, судија Меничанин (Врдник).Стрелци: Стефановић у 43, Н. Симић у 80. и Дарко Печеница у 95. (из пенала) за Граничар, Петронијевић у 22. (из пенала) и 45+2. минуту за Шумар. Жути картони: Стефановић, Шојић (Граничар), Млађеновић, Рагастовац, Лончар, Драганић (Шумар).

ГРАНИЧАР: Шивољицки, Јовановић (Вукадиновић), Стевић, Митровић, Врањковић, Дејан Печеница, Стефановић, Дарко Печеница, Н. Симић, Ристић, Недимовић (Шојић).

ШУМАР: Младеновић, З. Миличевић (Лазић), Максић (Караклајић), Драганић, Врачевић, Митровић, Обрадовић, Драгановић, Млађеновић (Лончар), Рагастовац.

Б. Рокнић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести