Башаидска Војводина угостила ветеране Црвене звезде

Поводом Дана села, у Башаиду су гостовали ветерани београдске Црвене звезде којима је домаћин био овдашњи  ФК Војводина.
Vetrani Vojvodine Basaid i Zvezde/Grad Kikinda
Фото: Град Кикинда

Победили су гости са 3:2. Популарне црвено - беле у утакмици против домаћих ветерана предводио је легендарни Здравко Боровница, родом из Накова.

- Драго ми је да сам у овим мојим банатским крајевима. Срце ми је пуно због  доласка у Башаид. Пуно путујемо и играмо, а на теренима нисмо само током децембра и јануара. Међутим, ни тада не можемо без лопте, па играмо мали фудбал – рекао је Боровница.

Ветеранима Војводине на терену се придружио Миодраг Булајић, члан Градског већа Кикинде.

- Ово је био фудбалски празник. Војводина је угостила великана српског фудбала, наш најтрофејнији клуб. Мештани Башаида могу да буду поносни, а мислим да су доласком ветерана Звезде почаствовани сви љубитељи фудбала у овом делу Баната - рекао је Булајић.

Црвена звезда никада није гостовала у Башаиду, па је долазак ветерана изазвало одушевљење овдашњих љубитеља фудбала. У екипи Војводине заиграо је и Станоје Бакић, некадашњи репрезентативац Југославије, првотимац Кикинде и новосадске Војводине. 

М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести