Батак уочи дербија са Чукаричким: Сви смо једно, то је наша снага

Дерби сусрет 26. суперлигашког кола, између Војводине и Чукаричког, у знатној мери одредиће расплет у врху првенствене табеле. Београђани су у повољнијој позицији, што се тренутне позиције тиче, а на руку им иде и традиција, која сведочи о немоћи Новосађана у минулих пет утакмица са супарником за респект. 
radoslav batak, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

– Очекује нас јако важна утакмица у којој имамо безброј мотива – сагласан је тренер Војводине Радослав Батак. –  Међу њима је, уз изазове европских квалификација, рачуница да у последњих пет утакмица са Чукаричким Војводина није победила: три пута је поражена, уз два нерешена резултата. Зато хоћу да позовем све наше навијаче, пријатеље клуба и све суграђане да позитивним резултатом заједно обележимо 34. рођендан навијачке групе Фирма (Ф89). Неће бити лако, податак да у пет међусобних утакмица нисмо победили довољно говори о квалитетима Чукаричког. 

За две недеље колико је на челу стручног штаба у клубу, у коме је профилисао своје фудбалско име и презиме, Батак није могао да из темеља усклади потребе екипе и захтеве такмичења са сопственом визијом развоја игре и колектива у такмичењу. Издање Војводине на гостовању код Радничког у Нишу било је резултат шок терапије, како се квалификује промена тренера у току сезоне. Да ли је, међутим, неефикасност тима на крову против Вождовца значила повратак у реалност, сликану на основу променљивих издања у већем делу првенства?

– Акценат је на нама, од првог дана сугеришем нашим играчима којим квалитетом располажу, али да то морају да покажу и на терену – казао је Батак. – На дневном нивоу имамо мотивационе разговоре чији је циљ да им пренесем искуства своја и играча који су, сваки у своје време, имали шта да кажу и покажу у доменима српског фудбала, али и изван њега. Притисак колико год да јесте присутан представља мотив више да јаког срца и  хладне главе, храбро и дисциплиновано, стигнемо где смо и наумили. 

Сусрет са Чукаричким, односно његов резултат на крају, приближиће и одговор на питање које је издање Војводине, на претходна два узастопна гостовања, било право. Учинак ће да зависи и од расположивог кадра у екипи пред један од најзначајнијих испита у сезони.  

– Малбашић је претходну утакмицу играо упркос одређеним здравственим проблемима и издржао је скоро до краја утакмице. Два дана у недељи није тренирао. Кабић још није потпуно спреман, голман Симић није тренирао због вируса... Добра вест је да се у тим, после одрађене казне због четири жута картона, враћа Витас. Ко год да истрчи на терен, немојте да сумњате, даће све од себе. Ни у једном тренутку овај тим неће одустати од намере да победи Чукарички и тако остане у трци за пласман у врху табеле – самоуверено је нагласио Радослав Батак, наглашавајући колико верује својим играчима и њиховој намери да у најзахтевнијем моменту докажу да могу знатно више у осносу на збир бодова који је тренутно у раскораку са њиховим планом и жељом навијачком. Данашњи дерби на Карађорђу почиње у 16 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 2 (А2).

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести