Батак: Задовољан сам, подижемо форму

ЗЛАТИБОР: Током јучерашњег преподнева фудбалери Војводине одрадили су лакши тренинг опоравка, док им је шеф стручног штаба Радослав Батак са сарадницима, Белићем, Незиријем, Репцом и Лесковцем, у послеподневним сатима дао слободно.
С. Предојевић
Фото: С. Предојевић

Први део рада на Златибору тиме је практично завршен, а у наставку боравка на планинској лепотици црвено-бели ће се озбиљније посветити брушењу форме за први изазов у сезони, утакмицу у квалификацијама за Лигу Европе, која следи 29. јуна.

- Најважније је то што се придржавамо зацртаног програма рада, а што се  тиче утакмица са селекцијом Ужица, резултат у њима није био примаран – рекао је тренер Радослав Батак. – У првом плану су били физички параметри које треба да испунимо, односно принципи у игри које екипа треба да усвоји, а резултат ће стићи као последица тога, као и тактичких замисли на којима инсистирамо. Из дана у дан подижемо ниво форме и  крајем четврте недеље рада требали би да достигнемо жељени ниво игре.

Утисак је да сте у прве две утакмице, поред наведених фактора, посебно желели да проверите могућности момака из Вошине омладинске школе и оних који су још увек на проби?

- На располагању имамо практично два тима. Једна група је на дан одржавања другог сусрета тренирала, а друга је добила прилику да одигра утакмицу с Ужичанима. То је део нашег битисања у фудбалу и сваког дана проверавамо сами себе, при томе мислим и на тренере и на играче. Што се тиче фудбалера који још увек нису потписали уговоре, Француз Ромејн Давињи у овом тренутку не може да нам помогне, јер нема довољан број утакмица. За њега би важно било да пронађе средину у којој ће више играти, да физички стаса и добије победнички менталитет. Што се младића из Црне Горе Ћуковића и Вујановића тиче, још увек немам јасну слику и верујем да ћу је стећи до краја рада на Златибору.

На Златибору ће те одиграти и утакмиц у са Зетом из Голубоваца (14. јуна)?

- Наступиће већи број играча које видим у стартном тиму и настојаћемо да они на терену проведу што већи број минута, у зависности од тога ко колико буде спреман. Углавном, волео бих да они одиграју већи део утакмице, јер ту ће реч бити о контурама екипе на коју рачунам за прву званичну утакмицу у сезони.

Циљеви су постављени веома високо, претпостављамо да сте стекли много јаснију слику о томе да ли овај тим може да их испуни?

- Још увек немам конкретан одговор на то питање. Видите и сами да смо екипи прикључили и већи број омладинаца, док су важни играчи из прошле сезоне, изузимајући Палочевића, Пушкарића и Бабића, остали у клубу. Треба подсетити и начињеницу да, сем Суботића и Бубала, још нисмо никога довели и то јасно  говори о циљевима и могућностима у будућности.

Да ли је могуће да се у наредним данима екипи придруже још неке новајлије?

- У овом тренутку то не знам и то је пре питање за руководство клуба. С обзиром да су ривали финансијски моћнији од нас, немамо никакав проблем с тиме да пружимо шансу младим играчима, чијим сам радом на припремама веома задовољан. Ако буду наставили овако да раде, пред некима од њих је лепа фудбалска будућност. Не бих никога посебно истицао овом приликом, већ је важно да као група раде добро, слушају и у сваком од њих видим жељу да напредују.

Да ли сте задовољни оним што су играчи показали у досадашњем делу припрема?

- Јесам. Једини проблем правила нам је лакша повреда Душана Јованчића и већ у току дана сазнаћемо колико је она озбиљна. Мали Лазаревић је повређен стигао овамо, наставиће се процесом рехабилитације у Новом Саду, а све остало иде по плану и убеђен сам да ћемо максимално припремљени дочекати почетак нове сезоне – најавио је Радослав Батак.

Текст и фото: А. Предојевић

Партизанове легенде на Златибору

Thumbnail

Током јучерашњег дана у башти хотела Палисад појавили су се, као својеврсна претходница доласку црно-белих у среду, и легендарни фудбалери и тренери Партизана Владимир Вермезовић, Љубомир Радановић и Дарко Белојевић. Сусрет с њима био је веома занимљив, а неколицина слушалаца имала је прилику да чује њихово евоцирање успомена из богатих играчких каријера.

Радановић, који живи у Белгији и бави се менаyерским послом, продужио је  за родно Цетиње, док ће Вермезовић и Белојевић (на слици) продужити боравак на Златибору и пратити тренинге Војводине, а онда и Партизана.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести