Бечејци одлазе на мегдан спортским пријатељима у Зрењанину

Фудбалери Бечеја наредну првенствену утакмицу, у суботу, играју са Радничким у Зрењанину.
becej
Фото: Голмани Бечејаца Мане Марковић и Ранко Пушкић с тренером Милошем Андрићем, фото: В. Јанков

Свесни су у редовима српсколигаша са Тисе да спортским пријатељима из Зрењанина гори под ногама, али нису ни они у бољој ситуацији. Са два гостовања вратили су се без бодова и шест голова у мрежи. Надају се да ће им треће путовање бити берићетније. Оптимизам није без разлога. У досадашња четири српсколигашка окршаја са зрењанинским Радничким забележили су исто толико победа и остварили гол разлику 9:3. Знају Бечејци да ће ривал уложити максимум труда не би ли неугодну традицију срушио, али ће и они настојати да је наставе. И последњи међусобни окршај у оквиру припрема за актуелну сезону крај Тисе припао је Бечејцима резултатом 3:0. Све иде на воденицу чете тренера Милана Белића, али у спорту су прогнозе незахвална ствар и ваља бити опрезан. Из тог разлога је кормилар тиског брода у среду скокнуо до Пећинаца и пратио заостали окршај Радничког против Феникса 1945.

- Познајемо једни друге, али није на одмет скенирање пред саму утакмицу. Изгубили су, али су у другом полувремену били равноправан партнер. Физички су добро припремљени, лако трче и краси их борбеност. Већа жеља би могла да пресуди - у најкраћем је коментар пред утакмицу у Зрењанину Милана Белића.

Ово ће бити једина утакмица ове полусезоне пред коју се неће чути тренери Милан Белић и Предраг Кандић.

- Имамо добру сарадњу, чујемо се, јер нам према жребу Зрењанинци дају ривале. Без обзира на исход суботње утакмице, наш однос се неће мењати. Најважније је да фудбал буде у центру пажње, а победа и пораза ће увек бити, јер су саставни део спорта – каже Белић. Што се здравственог билтена тиче, и даље су ван строја Немања Васин и Синиша Нијемчевић, искусни Милорад Јањуш је почео лагано да тренира, али још увек није у комбинацији, док је млади Никола Копре у пуном тренажном процесу.

В. Јанков

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести