Бечејци после 113 дана одиграли утакмицу: Пораз који не боли

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 одиграли су утакмицу после 113 дана и изгубили у Бачком Петровцу од војвођанског лигаша Младости 1:2.
becej fudbal
Фото: В. Јанков

Истина, био је то комбиновани састав од играча који су имали мању минутажу у минулој сезони, затим јуниора и фудбалера који су на проби.

- Ако се има у виду да је пауза била изузетно дуга, да су наступили играчи који се познају тек недељу дана, онда је разумљиво што није све функционисало, али је на моменте било добро и види се да појединци имају потенцијал. Радује ме то што се добро трчало, што је и био основни циљ прве провере. Наставићемо у овако масовном броју да радимо још ове недеље, а онда ћемо пресећи и рећи ко остаје и наставља припреме за сезону пред нама - рекао је  шеф стручног штаба Милан Белић.

Првенац у припремном циклус постигао је из једанаестерца Жарко Кобиљски при крају утакмице за 1:1, али су момци са Тисе непажњом у последњим тренуцима игре примили гол за пораз.

- То је плод тактичке необучености млађих играча. Време ради за њих и радом ћемо покушати да елиминишемо или сведемо на најмању могућу меру сличне слабости. Још увек смо у проблему с голманима. Мане Марковић је имао температуру, али је морао на гол, пошто се Ранко Пушкић, који је пратио утакмицу из гледалишта, још није укључио у рад због зравствених проблема. Чекамо да лакари дају зелено светло Пушкићу, јер је тешко радити припреме са само једним голманом.

Дан после утакмице је био слободан, а данас од 16 сати креће нови микроциклус. Новина је што ће се радити на главном терену, на који се читаве минуле недеље није тренирало због постављања система за аутоматско заливање терена.

И док стручни штаб и играчи вредно раде, руководство клуба, поред обавеза око завршетка инфраструктуре, имају разговоре с нападачем Николом Фуртулом о наставку сарадње.   

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести