Бечејска легенда Далибор Новчић остао у фудбалу: Млади играчи једина преокупација

Иако је пре годину дана прекинуо да ради са сениорима, легенда бечејског фудбала Далибор Новчић није рекао збогом својој љубави - фудбалу.
dalibor novcic
Фото: Далибор Новчић, фото: В. Јанков

Кратко је трајао одмор и онда се укључио у рад млађих категорија. Међутим, повремено седне на трибине Градског стадиона и прати тренинге одраслих.

- Одавде се најлепше прати, све се види и нема одговорности. Доле на терену је човек опседнут радом, преглед је скучен и понекад се добије и искривљена слика - с осмехом вели Далибор Новчић.

Међутим, није Новчић без одговорности у клубу. Обавља улогу координатора рада с млађим категоријама и индивидуално ради с талентованим појединцима.

- Сви једва чекамо да се заврши терен с вештачком подлогом, јер ћемо имати знато више термина за рад, а о условима и да не говорим. Најмлађи нам нису проблем, пионирска селекција је добрано попуњена, али смо танки с кадетима. Остало је пола екипе узраста 2004. и 2005. годишта па не можемо да формирамо такмичарски погон. Неће они губити време, јер ће бити прикључени омладинцима, али ће играти са старијима од себе, што у овом узрасту није добро. Појачали смо и индивидуални рад како би дечаци који долазе што обученији закуцали на врата сениорског погона.

Нема сумње, бечејска деца имају шта да науче од тренера профила Далибора Новчића, који је на коти 2 по броју одиграних прволигашких утакмица у дресу Бечеја (149), иза некадашњег капитена Синише Радишића (168), а томе треба додати и искуство играња у Белгији. Као тренер калио се у школи фудбала крај Тисе, успешно је водио омладинце у Квалитетној војвођанској лиги, кормиларио сениорскимтимом у Војвођанској лиги, а онда, због непоседовања потребне лиценце, тренерско место препустио другоме а он био асистент у српсколигашкој и прволигашкој конкуренцији.

- Мени фудбал више није професија и у њему сам из задовољства. Желим на неки начин да се одужим клубу који ме је афирмисао, да стечено знање и искуство преносим млађима, а ако клуб од тога буде имао користи, моја мисија ће бити испуњена – поручио је Новчић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести