Фудбалери Бечеја поново на окупу: Први тренинг у понедељак

Фудбалери Бечеја данас почињу припреме за нову сезону. После 105 дана, живнуће и Градски стадион крај Тисе.
becej
Фото: В. Јанков

- Ни данас неће лопта бити у центру пажње - вели шеф стручног штаба Бечеја Милан Белић. - У касним поподневним сатима ћемо се окупити и после дужег времена поразговарати уживо. Током паузе због коронавируса смо, углавном, били у телефонском контакту, а данашња прозивка је замишљена као разговор, онда ће викенд бити слободан, а од понедељка крећемо с радом. Имамо доста времена до почетка првенствене трке, што значи да ћемо моћи темељно да се припремамо и играјем већег броја контролних утакмица сложимо коцкице жељеног мозаика.

Нажалост, прозивка неће окупити комплетан играчки састав у ком је окончан тек започет наставак каравана војвођанских српсколигаша. Презимењаци Илићи, Петар и Страхиња, и Милан Станић су задужили дрес новосадске Младости, а Лука Миљевић је одлучио да у 23. години окачи копачке о клин и посвети се завршетку школовања на Факултету за физичку културу у Новом саду. Највероватније се неће овим квартетом завршити списак оних који одлазе...

За сада је најављен долазак искусног штопера Борислава Бајића из Бачког Јарка и млађаног Уроша Цицмила из Бачког Доброг Поља, који се најбоље сналази по десној страни. И ту се не завршава списак новајлија. Акценат ће се ставити на довођењу младих играча, који ће крај Тисе покушати да стекну фудбалску афирмацију.

Имајући у виду да се овог лета очекује завршетак терена с вештачком подлогом, значи да ће постојати оптимални услови за рад по свим временским приликама, а главни травнати терен ће се чувати само за утакмице. То је нешто ново крај Тисе и убудуће ривали неће моћи да се жале да у Бечеју играју „по грбавици“, а ни домаћи играчи да имају боље услове за игру кад гостују.                                   

В. Јанков

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести