Бечејци пуним плућима на Јавор

Да за просутим млеком не треба плакати показали су фудба­лери са Тисе.
kovacevic cvetkovic becej
Фото: Ковачевић и Цветковић, фото: Дневник

После успешне премијере у Добановцима (1:0), доживели су пораз истим резултатом пред својим навијачима од Синђелића, па су их многи прежалили пред гостовање Златибору, али су смогли снаге и вратили се озарена лица из Чајетине, победили су до тада водећи Затибор резултатом 2:1.

„Нисам без основа био оптимиста пред гостовање на Златибору. Прволигашки караван је доста изједначен и са сваким се можемо у коштац ухватити. Потребно је само уложити максимум залагања и не губити стрпљење. Сада је важно да повежемо ову победу у наредном окршају пред нашим навијачима против Јавора“, не напушта оптимизам јунака утакмице у Чајетини, голмана Марка Живкова.

Киша је пре утакмице натопила терен и поприлично отежала посао актерима на терену. Домаћин су се у првом делу нешто боље снашао, али голман Живков је, уз помоћ саиграча, успео да сачува мрежу. Кикс у фази одбране је, условно речено, на време направљен, јер је остало више од пола сата да се ствари поставе на своје место. И постављене су. Два гола у мрежи домаћина, Илије Ердељана у 76. и Марјана Цветковића у 85. минуту, и још пар прилика, довољно за радост.

„Вредна победа на гостовању против снажног ривала, али немамо много времена за радост, јер нам већ у среду долази Јавор из Ивањице“, трезвено размишља шеф стручног штаба Бечејаца Бранко Савић.

„Можда Ивањичани нису најбоље стартовали, али су им амбиције сигурно да се врате у Суперлигу. Значи, чека нас изузетно тешка утакмица, али верујем да је нова победа додатни стимуланс за све у клубу и да ћемо успети да повежемо победе.“

С нестрпљењем се чека да проради први стрелац Бечејаца Младен Ковачевић, чији ће голови бити непроцењиво благо у борби за плеј- оф, што је основни циљ повратника у савезни ранг такмичења.       

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести