Прва лига Србије: Преокрет Бечејаца

Златибор је био бољи, имао пуно пропуштених прилика и три бода у yепу до 75. минута, а онда су гости начинили преокрет и однели кући три бода.
Marko Zivkov
Фото: Голман Бечејаца Марко Живков

Златибор- Бечеј 1:2 (0:0)

ЧАЈЕТИНА: Игралиште Златибора, гледалаца око 500. Судија:  Трифковић (Београд) 7. Стрелци: Анђелковић у 57. за Златибор, Ердељан у 76, Цветковић у 85. минуту за Бечеј. Жути картони: Вујић, Видић (Златибор), Јелић, Ердељан (Бечеј)

ЗЛАТИБОР: Дивац 6,5, Павловић 7, Вулић 6,5, Видић 7, Јокић 6,5, Ћировић 7, Поткозарац 6,5 (од 70. Ђуричић -), Петровић 7 (од 85. Живановић -), Миличић 6,5, Анђелковић 7, Драгачевић 6,5 (од 68. Михаиловић -)

БЕЧЕЈ: Живков 8, Радић 6,5, Јелић 6,5 (од 51. Цветковић 7), Томчић 7, Ковачевић 6,5, Грујић 7, Лазић 6,5, Краговић 6,5, Цвијић 7 (од 67. Васин 7), Мандић 7, Рахић 6,5 (од 51. Ердељан 7,5).

Играло се по клизавом и расквашеном терену јер је обилна киша падала до пред сам почетак сусрета. Убедљиво најзапаженији појединац у првом делу сусрета био је голман гостију, Живков.

Гости су први пут у оквир гола домаћина шутирали у 56. минуту. Већ у наредном минуту Златибор је повео и коначно крунисао добру игру. Набачену лопту са десне стране Анђелковић је захватио главом и неодбрањиво је послао у горњи леви угао. Могао је Петровић у 62. минуту да можда реши и коначан исход али је замало шутирао поред стативе. Од тог тренутка гости су се пренули и кренули ка голу домаћина.

У 76. минуту неодлучна одбрана Златибора није избила једну лопту иако је имала у поседу, она је дошла до Ердељана који је прецизним ударцем, мало искоса са десне стране, погодио супротан угао. Тада се распламсала борба.

У 85. минуту, Цветковић је после убачене лопте из корнера, главом са шест метара савладао Дивца.         

С. Ж.

Инђијци надиграли Крагујевчане

Раднички - Инђија 0:1 (0:1)

КРАГУЈЕВАЦ: Стадион: „Чика Дача“, гледалаца: 1000. Судија: Иван Стаменковић (Калуђерица) стрелац: Смиљнић у 9. минуту. Жути картон: Иванчевић (Инђија). Црвени картон: Илић у 90. минуту (Инђија).

РАДНИЧКИ: Раичевић 6, Варјачић 7, Лалић 6, Петровић 6,5, М. Илић 6, Маркишић 6 (од 69. Алексијевић 6), Тодоровић 6 (од 65. Максимовић 6), Лукић 6 (од 46. Апија 6), Вујасин 6, Димитрић 6, Здравковић 6.

ИНЂИЈА: Прековић 6,5, Смиљанић 7,5 (од 87. Стојановић -), Цигер 6,5, Иванчевић 7, Босанчић 6,5 (од 68. Бањац -), Лукић 7, Киковић 6,5 (од 80. Зајић -), Анђелковић 6,5, Јањић 7, Рогач 7, Илић 6,5.

Гости нису дошли да се бране, нападали су од почетка, стекли предност и сачували је до краја утакмице. Само што је почело запретио је искоса Босанчић, на срећу голмана Раичевића лопта је од стативе отишла на другу страну. После грешке  Вујасина на средини терена, до лопте је дошао Јањић, упослио Иванчевића који се нашао сам пред голманом Раичевићем али је промашио празан гол. Само минут касније трећа срећа за госте. После додавања Лукића,  Смиљанић је донео радост гостима.

Пробудили су се домаћи, пробао је Тодоровић, али недовољно,  био је то лак посао за голмана Прековића. Брзоноги Варјачић пробио је по десној страни, центрирао а високи голман Прековић покупио лопту. Још једна гужва пред голом гостију али Лукић је слабо захватио лопту.

У 50. минуту гости су могли да увећају предност. Прошао је десном страном Смиљанић, пронашао Лукића, чији је шут завршио поред самог гола. Узвратио је Петровић ударцем поред гола. Покушао је Тодоровић са ивице шеснаестерца право у голмана Прековића.

У завршници и Рогач се нашао у прилици за гол, али је био изблокиран. У 90. минуту игру је морао да напусти играч гостију, Илић, због другог жутог картона. 

С. Ж.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести