Бечејци задовољни пласманом у средину српсколигашког каравана

Многи су очекивали да ће некадашњи члан фудбалске елите из Бечеја, после испадања из прволигашког друштва, свим силама тежити повратку у исту конкуренцију.
В. Јанков/Тренер Милан Белић (лево) задовољан учинком играча
Фото: В. Јанков/Тренер Милан Белић (лево) задовољан учинком играча

Међутим, у летњој паузи су комплетно руководство, стручни штаб и, изузев неколицине домаћих играча, сви фудбалери рекли „збогом“ клубу. Повољна околност је била само у томе што је претходна управа оставила стабилну финансијску ситуацију, што није чест случај у српском фудбалу, али у свим осталим сегментима кренуло се од нуле. Формирано је ново руководство, на чије чело је званично постављен Атила Гуљаш, али је највећи део посла обављао потпредседник Недељко Васић. Потом је оформљен стручни штаб, функција шефа припала је Милану Белићу, некадашњем фудбалеру Војводине и касније тренеру у новосадском Кабелу, који је са собом довео тренера голмана Драгана Лесковца. Континуитет у тренерском послу наставила је легенда бечејског фудбала Далибор Новчић, док је за спортског директора именован некадашњи чувар мреже Бечејаца Милош Андрић. Формирана је екипа од младих и неискусних играча, па је отуда било илузорно очекивати да ће Бечејци напасти Прву лигу.

- Највише сам се ангажовао због тога што сам био и у претходном руководству, па сам с неким стварима био упознат више од осталих. Било је летос заиста тешко, поготово у формирању играчког кадра. У томе нам је доста помогао Милан Белић, па нисмо направили пуно промашаја. После доброг старта, међу навијачима су порасле амбиције, али наш циљ је био само да се не нађемо у опасној зони. На крају, да су нам само на конту четири бода приде, по два из утакмица с Перлежанима и Суботичанима, задовољство би било потпуно - констатовао је потпредседник Недељко Васић.


Зличић први стрелац тима

Током прошлог лета, дакле, формиран је нов састав, тражила су се места појединцима у жељеном офанзивном систему игре, а дрес српсколигаша с Тисе носила су 22 фудбалера. Максималан број од 15 утакмица уписан је крај имена Илије Ердељана и Милоша Зличића, по утакмицу мање одиграли су Владан Воргучин, Жарко Кобиљски и Никола Савин, а редослед осталих је следећи: Славољуб Дабижљевић, Адис Куртиши и Владимир Остојић (по 13), Страхиња Илић (12), Милорад Јањуш (11), Петар Илић, Братислав Јелић и Лука Миљевић (по 10), Мане Марковић и Бојан Ћулум (по 8), Стеван Адамек и Душан Војводић (по 7), Урош Миленковић (6), Никола Богданић и Мартин Јелић (по 3), имењаци Немања, Васин и Јовић (по 1).


Седмо место, уз учинак од по шест победа и пораза, уз три нерешена резултата и позитивну гол-разлику 25:21, односно 21 освојени бод, у домену је планираног.

- Имајући у виду да смо непосредно пре почетка првенствене трке формирали екипу од младих играча, период уигравања по правилу је тежи и дуже траје. Можда смо могли да урадимо и више, поготово ако се има у виду да играмо офанзивно, али су нас неки лако примљени голови, а било их је, укупно гледано - превише, спутали да играмо још квалитетније и освојимо још бодова. Додатна селекција током зиме ће нам попунити неке болне тачке, па верујем да ће нам пролеће бити берићетније. У наставку ћемо играту утакмицу више као домаћини, па нам и то иде у прилог - оптимиста је шеф стручног штаба Бечејаца Милан Белић.

Занимљиво је да су се само петорица играча уписала у листу стрелаца: Милош Зличић постигао је 12, Жарко Кобиљски седам, Илија Ердељан четири гола, а по једанпут су мрежу ривала затресли Петар Илић и Адис Куртиши. Ове недеље планиран је заједнички ручак руководства, стручног штаба и играча, а онда следи одмор до 20. јануара, кад стартују припреме за наставак сезоне, који је заказан за 7. март наредне године.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести