БЕЧЕЈЦИМА ГОЛМАНИ ЗАДАЈУ ГЛАВОБОЉУ Ван строја Марковић и Пушкић

У српсколигашу са Тисе су мислили да им је голманска позиција једино покривена, јер имају пуно поверење у двадесетогодишњаке Манета Марковића и Ранка Пушкића и о њој нису размишљали, али су се преварили.
1
Фото: Dnevnik.rs

- Обојица голмана су нам ван строја из здравствених разлога. Истина, Марковић је почео припреме, чак и бранио на првој провери у Бачком Петровцу, али га ове недеље нема на тренинзима. Пушкић није ни почео рад, па сам био незапослен ове недеље - сазнали смо од тренера голмана и спортског директора Милоша Андрића.

Мане Марковић је летос стигао из новосадског Пролетера и јесенас искористио указану шансу, те укњижио осам првенствених утакмица, а зимус је бранио у купу, док је Ранко Пушкић зимус стигао из темеринске Слоге и добио поверење у две утакмице за бодове. Сада су требали да стартују са исте позиције, али су обојица испали из строја.

- Боље ми је из дана у дан и верујем да ћу се идуће недеље укључити у рад - оптимиста је Мане Марковић. - У кући ми је добро, али кад изађем напоље осећам малаксалост. Бранио сам у Бачком Петровцу, јер нисмо имали друго решење и изгледа да је то продубило тегобе. Понављам, боље ми је и верујем да ћу ускоро бити на тренингу.

Са Ранком Пушкићем је била нешто компликованија ситуација, везана за крвну слику, али сада су резултати добри и почео је лагано да тренира у Новом Саду.

- Речено ми је да не смем одмах да се укључим у напоран рад, па се постепено враћам тренажном процесу кроз рад са тренером Салетом Јанковићем, како бих по доласку у Бечеј за две недеље могао несметано да радим са осталима - вратио се оптимизам и Ранку Пушкићу.

Разумљива је опрезност Пуш­кића, јер је у краткој каријери већ имао једну тешку повреду. Бранећи гол омладинаца Војводине доживео је неугодну повреду бубрега и дуго био одсутан са терена. На срећу, све се добро завршило и почео је да крчи пут у сениорској конкуренцији бранећи за темериснку Слогу, а после шест месеци стигао је крај Тисе у нади да ће му то бити одскочна даска за даљу афирмацију. У суботу Бечејци гостују суперлигашу Војводини.

        Тескт и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести