Белгија и Тунис одиграли најефикаснији меч на СП 5:2

МОСКВА: У другом колу групе Г на Светском првенству у Русији састале су се репрезентације Белгије и Туниса, у мечу где се, на папиру, постављало само питање са колико ће голова предности Белгијанци победити.
d
Фото: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

А они су одлучили да то докажу од старта, играли су једноставно а атрактивном и ефикасно; и веома брзо су повели.

Већ у 5. минуту је досуђен пенал за Белгију када је Азар фаулиран на ивици шеснаестерца али је судија одлучно показао на белу тачку и није желео да консултује снимак из ВАР собе. Азар је био прецизан са беле тачке и, по многима поклон пенал, лако претворио у гол за 1:0.

У наредних петнастак минута смо видели још два гола. Прво је Белгија повисила на 2:0 голом Лукакуа, а само два минута касније је Дилан Брон напокон постигао погодак за Тунис и смањио на 2:1. Нажалост, исти играч је у једном од наредних напада веома непријатно повредио колено и са терена је изнешен на носилима, а ово СП је за њега највероватније завршено.

Фото: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Тунижански голман је и по трећи пут капитулирао у зауставном времену првог полувремена, када је Лукаку повисио на 3:1.

На почетку другог полувремена Тунис је кренуо знатно ангажованије и у уводним минутима су они били боља екипа на терену, али већ у 51. минуту капитен Азар још једном у три потеза демонстрира са каквом лакоћом Белгијанци данас постижу голове и зачас је већ било 4:1 на семафору.

У наставку је темпо мало пао и Белгијанци су чак дозволили да им се Тунижани приближе у поседу лопте, поготово након што је њихов селектор оба двострука стрелца извео из игре на заслужен одмор. Далеко од тога да су играчи Туниса били безопасни али стално се провлачио утисак да играју таман онолико колико им Белгијанци дозвољавају и да ови други кад год пожеле могу поново да додају гас и докусуре ошамућеног противника.

Фото: EPA/FELIPE TRUEBA

Тачка на "и" стављена је у 90. минуту, када је прво Бачуаји, након три претходно промашена зицера, напокон успео да затресе мрежу и постогне свој први гол, а већ у следећем нападу је до другог гола стигао и Тунис, када се устрелце уписао њихов капитен Казри за коначних 5:2; учинивши тиме ову утакмицу најефикаснијом у досадашњем току СП.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести