Белојевић: Секретаријат поступио у складу са законом

БЕОГРАД: Секретарка за спорт и омладину Београда Драгана Белојевић каже да ју је непријатно изненадила вест да је Више јавно тужилаштво покренуло истрагу против ње и њеног сарадника због трансфера који је Град Београд имао према Партизану и истиче да је уплата том клубу извршена у складу са законом.
Dragana
Фото: Youtube Printscreen

"Уплата Партизану извршена је у складу са законом, у јасној и транспарентној процедури, а прималац новца је доставио доказе о томе како је новац утрошен. За нас је тиме случај завршен јер ми нисмо надлежни да контролишемо да ли су докази који су нам достављени тачни", рекла је Белојевић за Танјуг.

Како је истакла, да је урађено све по закону потврдила је прошле године Државна ревизорска институција која је контролисала како овај трансфер, тако и друге трансфере другим клубовима.

Белојевић понавља да је градски Секретаријат за омладину и спорт поступио по закону.

"Ми смо доказе о трошењу новца добили, а тврдити да смо криви јер нисмо проверили да ли су докази или рачуни прави исто је као оптужити службеника банке зато што му је неко донео потврду о кредитном лимиту, а он није проверио да ли је потврда тачна", рекла је Белојевић и додала да одговорност за истинитост рачуна имају они који их подносе.

Белојевић је додала да верује у правосудни систем своје земље и да ће се радо одазвати позиву тужилаштва и поднети им све доказе да је Секретаријат за омладину и спорт радио по закону.

"Иза мене је 30 година спортске каријере без једне мрље, свој посао радим одговорно и нећу допустити да било ко то укаља", поручила је Белојевић.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду покренуло је истрагу против генералног директора фудбалског клуба Партизан Милоша Вазуре и још тројице осумњичених због злоупотребе положаја.

Наредбом о спровођењу истраге, поред Вазуре, обухваћен је и директор бициклистичког клуба Партизан Бранко Бојовић због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица, док су под истрагом за кривично дело злоупотреба службеног положаја секретар за спорт и омладину Градске управе Београда Драгана Белојевић и самостални саветник за нормативно економске послове и послове финансија у том секретаријату Душко Миловановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести