Бесплатни фудбалски тренинзи за 150 малишана у Крагујевцу

КРАГУЈЕВАЦ: Око 150 дечака и девојчица из социјално угрожених породица укључено је у пројекат "Таленат нема цену", а њиховом фудбалском тренингу данас је присуствовала министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.
Fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Средства су обезбеђена кроз пројекат који је Град Крагујевац заједно са општинама Рача и Аранђеловац добио на конкурсу Кабинета за демографију и популациону политику, а у циљу повећања наталитета.

Пројекат "Таленат нема цену" спроводи Фудбалски клуб "Вашариште" и намењен је деци узраста од седам до десет година која два пута недељно имају бесплатне тренинге.

"Физичка активност, уз менталну активност, треба да постане саставни део одрастања сваког детета", рекла је министарка Ђукић Дејановић.

Она је додала да деца која науче у детињству да буду физички активна и да се правилно хране, постаће здрави људи, корисни чланови друштва и стубови својих породица.

Како каже, пројекат "Таленат нема цену" треба да представља модел за читаву Србију колико је важна физичка активност код деце.

Пројекат укључује и децу која имају дијабетес.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести