Партизан без предност пред реванш са Видеотоном

Фудбалери Партизана ремизирали су у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу Европе са мађарским Видеотоном - 0:0. Црно-бели ће имати тежак посао у реваншу да поправе утисак, јер у Хумској нису пуно показали.
miroslav vulicevic, tanjug zoran zestic
Фото: Мирослав Вулићевић, фото: Танјуг (Зоран Жестић)

Два тима које не воле калкулације одлучно су почели дуел. Гости су одмах оставили озбиљнији утисак, налазили су рупе у поставци домаћина и стизали до шеснаестерца. На другој страни Партизан је кроз дубинске лопте долазио до солидних ситуација, тако да се играло пред головима два ривала. „Ваљак“ је у 9. минуту имао добру шансу, али Тавамба није ни покушао да реагује на изузетан центаршут Вулићевића и прилика је пропала. Нешто касније, солидан покушај Ђурђевића са дистанце, али тик поред гола. Временом утакмица је ушла у нешто другачији ритам, водила се велика борба на средини терена, а два ривала су доста грешила у предаји лопте. Сигурно је на то утицала и нефудбалска атмосфера пред само стотинак навијача мађарског клуба којима је УЕФА дозволила да присуствују мечу.

Ново узбуђење виђено је у 35. минуту, и то какво! Ђурђевић је повукао контру, лопта је на боку стигла до Вулићевића, који је шутирао, али је Ковачик одбранио. „Ваљак“ је нешто касније имао и среће, када је Шћеповић лоше одреаговао усамљен пред голом црно-белих, после центаршута Лазовића.

По завршетку првог дела игре стекао се утисак да су меч играла два просечна ривала и да утакмица није била на нивоу плеј-офа за пласман у Лигу Европе.

Партизан је у наставак ушао нешто ангажованије и одбрана гостију се све више повијала. Централна фигура био је Марко Јанковић који је својим продорима уносио пометњу у редове Мађара. Али, у одсутним моментима црно-бели су грешили и остајали без шанси за гол. Гости су претили из контри и после једне такве добили су корнер након којег је Јухас замало шутирао поред гола. Мора се признати да су гости после били опаснији и да су некако боље стајали на терену. Тактички је Марко Николић одлично поставио игру.

Црно-бели нису смогли снаге да до краја учине нешто више и у реваншу ће морати добро да се помуче уколико желе пролаз даље. Посебно, ако се узме да их је Стојковић спасао пораза у 90. минуту после шансе Паткајиа.

И. Лазаревић

Партизан - Видеотон 0:0 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, без гледалаца, судија: Битон (Шкотска). Жути картони: Остојић, Радин (Партизан), Фијола, Солноки (Видеотон).

ПАРТИЗАН: Стојковић 7, Тавамба 6, Вулићевић 7, Јанковић 7 (Ђуричковић 6), Сума 6 (Илић 6), Јевтовић 6, Остојић 6, Н. Г. Милетић 6, Радин 7, Ђурђевић 6 (Јовановић 6), Н. Р. Милетић 6.

ВИДЕОТОН: Ковачик 6, Фијола 6, Лазовић 7, Хаyић 6 (Гереши 7), Него 6, Паткаји 6, Хенти 6 (Марић 6), Стопира 6, Јухас 7, Солноки 6, Шћеповић 6 (Сабо 6).

Ђурђевић: Не знам зашто ми је поништен гол

Урош Ђурђевић је после меча рекао да не зна зашто му је поништен гол. Нападач Партизана је у 69. минуту затресао мрежу, али је превише користио руке, па је судија досудио фаул у нападу.

"Не знам зашто ми је поништен гол", рекао је кратко Ђурђевић.

На утакмици је виђен доста спор темпо, а Урош сматра да је последица тога доста одиграних утакмица у последњих неколико недеља.

"Било је доста тешко за игру, јер смо последњих месец дана одиграли доста мечева. Играмо среда, субота... они су мало одморнији. Ово је за нас добар резултат, остаје жал што нисмо постигли гол, али најважније да нисмо примили", казао је он, а потом и додао.

"Очекивали смо овакву игру од Видеотона, да нас чекају и понекад нападну, а на крају су имали и добру прилику, али је Стојке одбранио".

Стојковић: Они су чекали једну шансу

Владимир Стојковић један је од јунака Партизана, пошто је успео да одбрани стопостотну прилику у финишу утакмице против Видеотона.

Повратник у клуб рекао је да је очекивао "овакву" игру од Марка Николића.

"Не смем сад да се изразим, јер није мало... Очекивао сам од Николића да ће то мало да буде (њигхова игра) на к, тако сам рекао да играмо и ми. Они су чекали једну шансу и цела екипа им је била намештана да тако играју, да дају тај један гол у гостима, који би их одвео у Лигу Европе", рекао је Стојковић.

Голман Партизана казао је да је испоштован договор из свлачионице, а то је да се не прими гол.

"Испоштовали смо договор из свлачионице да не примимо гол. Сад знамо да нас неки нерешен резултат у гостима води даље, а играли смо против екипе која је прошла Бордо. Имају тренера који нас много добро познаје и била је много тешка утакмица, пихички и физички, тако да се завршило добро по нас. 

БАРАЖ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ

Аполон (Л) - Мидтјиланд 3:2

БАТЕ Борисов - Олександрија 1:1

Динамо (З)- Скендербег 1:1

Краснодар - Црвена звезда 3:2

Хафнарфјордур - Брага 1:2

Вардар - Фенербахче 2:0

ПАОК - Остерсунд 3:1

Викториа (П) - Ларнака 3:1

Алтах - Макаби 0:1

Лудогорец - Судува 2:0

Панатинаикос - Атлетик 2:3

Милан -  Шкендија 6:0

Ајакс - Розенборг 0:1

Клуб Бриж - АЕК 0:0

Домжале - Олимпик (М) 1:1

Вииторул - Салзбург 1:3

Легија  - Шериф 1:1

Осијек - Аустрија 1:2

Партизан - Видеотон 0:0

Евертон - Хајдук 2:0

Маритимо - Динамо (К) 0:0

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести