Без победника у генералној проби: Воша ремизирала с Муром

БАКОВЦИ: Серију контролних утакмица са екипа из региона, на припремама у Словенији, Војводина је окончала без пораза, са три победе и два нерешена резултата. Генералку са Муром завршила је са по једним голом на обема странама.
v
Фото: Dnevnik.rs

Првих петнаестак минута прошло је без узбуђења и без значајнијих момената вредних бележења. Лопта се кретала углавном по трави, до ноге, из прве, на сигурно. Све акције Војводине кретале су од централног бека Траореа и све дилеме у одсуству идеја у пољу решаване су враћањем лопте ка репрезентативцу Малија.

У 15.минутју прва се отворила Војводина. Симић је изнудио корнер, извео га је Милосављевић, иначе задужен за враћање лопте у игру из прекида, а Ђорђевић је шутирао изнад пречке.

Три минута касније узврати је Бегановиоћ. У игри без грешке, до тог момента, Бараје је изгубио лопту на центру, уследила је Мурина акција као по концу кроз одбрану Новосађана, да би на крају Бегановић шутирао покрај стативе.

У два покушаја који су уследили Бараје је у знатној мери испеглао претхподну грешку: најпре се сам изборио за простор, шутирао је са 20 метара поред гола, а у 26. минуту, после Нешковићевог корнера, Бараје је захватио одбијену лопту и снажним шутем погодио пречку.

Ипак, прво плувреме завршило је вођством словеначког тима, ретко лепим голом који је у 44. минуту, са више од 20 метара удаљености, у рашље постигао Ципот.

У наставку утакмице Нешковић и Бараје, којима је указивана медицинска помоћ у првом делу, уступили су место у саставу Зукићу и Вукчевићу. И управо је Зукић у 64. минуту упутио лопту у 16-ерац с десне стране, у гужви, на другој стативи, присебан је био Симић за изједначење.

У два наврата до краја утакмице Новосађани су имали повољне прилике да генералку заврше у победничком расположењу, али Видаков и Буснић нису успели да заврше лепо осмишљене акције.

Експедиција Војводине данас се из Словеније враћа у Нови Сад, где ће и реализовати преостали деп припрема, без контролних утакмица до 10.јула, када у првом првенственом колу на „Карађорђу“ гостује Напредак.

Текст и фото: Л. Бакмаз

Мура – Војводина   1:1  (1:0)

БАКОВЦИ: Стадион ШРЦ Баковци, гледалаца 500, судија Немет (Мурска Собота), стрелци: Ципот у 44. минуту за Муру, Симић у 64. минуту за Војводину.

МУРА: Обрадовић, Пуцко, Балажић, Бегановић, Бобичанец, Матић, Коус, Липот, Клепач, Морис, Петковић.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић, Јеличић, Ђорђевић, Лазаревић, Траоре, Топић, Милосављевић, Нешковић, В.Симић, Н. Николић, Бараје.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести