Бивши играчи Борца прекинули штрајк глађу

ЧАЧАК: Бивши играчи чачанског Борца и Јагодине одлучили су да након три дана прекину штрајк глађу, а како је наведено, разлог је нарушено здравље фубалера, од којих је један хоспитализован након интервенције Хитне помоћи.
ФоНет/Милош Лукић/Играчи Борца у штрајку глађу 
Фото: ФоНет/Милош Лукић/Играчи Борца у штрајку глађу 

У Синдикату професионалних фудбалера Независност кажу да су прекид штрајка саветовали и лекари.

"Људи из градске управе Чачка, који су породице играча изиграли и довели на руб егзистенције, нису се удостојили ни да их позову на разговор, иако су им били испод прозора. Нису се удостојили ни да у пролазу кажу добар дан играчима, што нема везе са штрајком глађу, већ је то ствар елементарне културе", наводе у синдикату.

Бивши играчи Борца и посебно се захваљују грађанима Чачка који су их свакодневно обилазили, пружали подршку и доносили воду, а било их је на стотине, као и припадницима полиције, који су се све време понашали веома професионално.

"Надамо се да ће рука правде стићи све људе из градских управа Чачка и Јагодине, да ће одговарати за сва кривична дела која су починили, као што се надамо да ће казна стићи и све који су учествовали у пропасти ужичке Слободе, Тимока из Зајечара и других клубова", поручују из Синдиката професионалних фудбалера Независност.

Захваљују се ФИФПро и ФИФА са којима ће, како се наводи, решити статус играча у наредном периоду.

"Позивамо још једном полицију и тужилаштво да реагују, а функционерима градских управа Чачка и Јагодине поручујемо да живе са својом срамотом, уписани у историју као први градски функционери због којих су професионални спортисти штрајковали глађу", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести