Богдан Планић: Показали смо да не заслужујемо потцењивање

У тренуцима када им није баш лако и када су остали без важних полуга у тиму у односу на прошлосезонски састав, фудбалери Војводине, живећи у простору између потцењивања већег дела српске фудбалске јавности и сопствених великих надања, успели су да премијерни суперлигашки дуел с Чукаричким реше у своју корист (1:0).
Bogdan Planic
Фото: Богдан Планић, фото: Дневник (Јелена Грлић)

Та три бода могла би да имају вишеструки значај за црвено-беле, јер су извојевана после праве, мушке битке и у дуелу с једним од бољих тимова у нашој земљи. Гол Џозефа Овусуа Бемпаха на самом крају сусрета био је својеврстан шлаг на новосадску торту и награда младићима у црвено-белим дресовима, јер се нису предавали и зато што су веровали у победу до буквално последњег секунда дуела.

„Сви су нас у Србији потценили пред почетак првенства и рекао сам то играчима у свлачионици, непосредно пред утакмицу с Чукаричким. Додао сам да морамо да се потрудимо из све снаге, како бисмо показали да такав однос не заслужујемо. Свесни смо да нисмо показали сјајно издање у петак увече, али сам и потпуно сигуран у то да смо били бољи ривал. Таман за тај један гол Бемпаха, којим је дерби био одлучен.“


Пикник на Ирмову

У суботу су играчи и стручни штаб Војводине били гости председника Надзорног одбора Драгослава Вуковића, који их је дочекао на свом имању у Ирмову, између Руменке и Бачког Петровца. Он и председник клуба Душан Мијић, почастили су фудбалере ручком и могућношћу да се расхладе купањем на базену, што је већи број њих и искористио. Очигледно је било да атмосфера у редовима црвено-белих лагано иде узлазном линијом и договорено је да ће овакви сусрети, у зависности од резултата, постати пракса.


Планић је понео капитенску траку и био прави вођа екипе. Одграо је сјајан сусрет, господарио простором у и око шеснаестерца Новосађана, па је публика често умела да га награди аплаузима.

„Добре игре из припремног периода и квалитетан рад, помогли су ми да добијем додатно самопоуздање. То, наравно, не би било могуће без доприноса свих саиграча и тренера, па сам зато склон томе да кажем да су моје игре плод поверења које екипа има у мене. Што се капитенске траке тиче, није то никаква новина, носио сам је и док сам играо у ОФК Београду, а сада је дошла некако спонтано и то ме испуњава поносом и великом обавезом коју осећам.“


У среду с Радничким (ЗР)

Тренер Новосађана Ненад Ванић најавио је да ће увести праксу одигравања тренинг утакмица за играче који нису добили прилику у првенственим сусретима, као и за оне који су имали мању минутажу. Ванић, наиме, жели да сви кандидати за тим имају довољно сусрета у ногама и континуитет игара. У среду, 26. јула, у ФЦ “Вујадин Бошков”, комбиновани тим црвено-белих одиграће тест сусрет с екипом Радничког из Зрењанина, а почетак те утакмице заказан је за 19 часова.


Потцењивање о којем сте говорили, утисак је, стигло је као плод одлазака играча из клуба, попут Мелега, Палочевића, Пушкарића, Трујића... Шансу су добили неки нови клинци, дебитанти на суперлигашкој сцени, па нас занима како ви оцењујете њихову игру, а онда и какву перспективу Војводине видите у тек започетом првенству?

„Јесте, незахвално је прогнозирати колики су домети овог нашег тима. Још увек је у току прелазни рок, не знамо ни то да ли ће доћи неки нови играч, ни да ли ће бити још одлазака. Ипак, верујем у то да имамо разлога за оптимизам, уосталом савладали смо Чукарички који је, по општој оцени, екипа која заслужује поштовање. Што се младих снага тиче, доказали су дечаци да су заслужили прилику. Неће бити проблема ни уколико буду грешили, јер на грешкама се најбоље учи и потребно је да наставе да раде у истом стилу, како би изашли на жељени пут. Бемпах је побрао ловорике у првој победи, голом који је постигао пар секунди пре краја утакмице.“

„Он је брзо постао миљеник новосадске публике, која је осетила да је то наш последњи адут да стигнемо до жељене победе. Сјајно је одреаговао на одбијену лопту, био на правом месту и у право време и затресао мрежу иза леђа голмана Кировског. Донео нам је велику радост и драго ми је што је успео да наплати велико уложено стрпљење и рад. Не треба никако заборавити ни допринос свих осталих играча, а посебно се то односи на одбране голмана Емила Роцкова, који је одбранио неколико тешких удараца и дао нам крила у наставку сусрета“, додао је Богдан Планић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести