Бојан Матић: Једва чекамо да почну тренинг утакмице

Већ пуне две седмице фудбалери Војводине свакодневно претрче километре и километре у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, где у дело спроводе први део зимских припрема.
Ј. Грлић/ Бојан Матић (9) верује у још боље игре Војводине на пролеће
Фото: Ј. Грлић/ Бојан Матић (9) верује у још боље игре Војводине на пролеће

Играчи трећепласиране екипе у Суперлиги Србије не крију да на пролеће желе да изборе право да наступе у квалификацијама за Лигу Европе и свесни су да тај циљ могу да остваре једино уколико буду максимално физички и психички спремни за напоре који их очекују. Управо због тога, Новосађани су с радом почели пре свих осталих суперлигаша, а атмосфера у њиховим редовима је изузетно добра. То потврђују и речи Бојана Матића, одличног нападача црвено-белих.

- На време смо почели с припремним циклусом, радимо већ две недеље веома добро и сигуран сам да ћемо максимално спремни дочекати почетак наставка првенства - објаснио је Матић. - Није нам лако, пуно ових дана трчимо и тако акумулирамо снагу, па очекујем да ћемо бити још бољи него јесенас. Расположење међу играчима је на високом нивоу и једва чекамо да одемо у Турску, где ћемо се отарасити сувог трчања, почети с радом на тактичким варијантама и одигравањем контролних утакмица. Жељни смо лопте, а сваки појединац, по мени, најбоље се припреми управо кроз тренинг сусрете.

Ваши ривали у Белеку неће бити ни мало наивни, јер вас очекују сусрети с Шахтјором из Доњецка, Рапидом из Беча, Марибором,  украјинским Љвовом, Динамом из Москве и Рубином из Казања?

- Одиграћемо доста сусрета са заиста јаким ривалима, од којих је већина од њих међу редовним учесницима европских такмичења. Биће то прилика да видимо где се тренутно налазимо и на чему треба додатно да радимо. Пре поласка у Белек, међутим, одиграћемо и два дуела у Новом Саду: у суботу с Кабелом, а у следећу среду (22. јануара) и са суботичким Спартаком. Што се тих утакмица тиче, најважније ће бити да се нико у њима не повреди, односно да проверимо колико снаге тренутно имамо.

Колико вам значи то што су у редове Воше ове зиме већ стигли Миљан Вукадиновић и Лазар Стојсављевић, а очекује се да уговор потпише и Момчило Мракаић, који игра у шпицу?

- Као шпица, радује и мотивише ме долазак Мркаића. Никада се конкуренције нисам плашио, напротив, она ме увек додатно мотивише да радим још јаче и боље..

Ових дана поново је акутуелизована прича о томе да би тренер Партизана Саво Милошевић волео да вас види на пролеће у црно-белом дресу. Шта кажете на то?

- Сигурно је да ми импонује то што Милошевић и Партизан показују заинтересованост да пређем у њихове редове. Као што сам то рекао и летос када је иста прича била у оптицају, не оптерећујем се тиме, фокусиран сам искључиво на Војводину и задатке које имам у њој, а на управама два клуба је да се евентуално договоре о мојој евентуалној промени средине. Имам уговор с Вошом до јула 2021. године и сада ми је приоритет да се што боље спремим и на пролеће пружим максимум, односно да допринесем оном што сви заједно желимо, а то је пласман у европску конкуренцију - нагласио је Бојан Матић, јесенас најбољи стрелац старијег новосадског суперлигаша, пошто је мреже ривала погодио девет пута.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести