Бојан Матић, јунак победе Војводине у дербију с Партизаном: Младим играчима похвала

У узбудљивом фото-финишу дербија 30. кола Суперлиге фудбалери Војводине заслужили су срећни завршетак приче, победили су Партизан резултатом 3:2 и обезбедили пласман у плеј-оф.
Bojan Matic3
Фото: Бојан Матић, фото: Ј. Грлић

Новосађани су се на крају лигашког дела првенства нашли на седмој позицији, али се још једном мора нагласити то да су такав пласман обезбедили после много мука и захваљујући трима везаним победама у последња три кола.

Јунак тријумфа над црно-белима био је Бојан Матић, стрелац два поготка и асистент код трећег, када је мрежу Стојковића затресао, први пут у сениорској каријери, 20-годишњи Никола Гајић. За овакав учинак, Матић је на званичном сајту Суперлиге проглашен за најбољег играча 30. кола.

„Када је то било најпотребније, прорадили смо и екипа и ја, показујући да имамо карактер и квалитет“, истакао је Матић.

„Утакмица је била тешка за игру, пуна набоја и “туче”, због чега сам још задовољнији оствареним резултатом и само могу да кажем једно велико “браво” за читав наш тим. Лично, волим овакве сусрете, а најважније је то да смо стигли до плеј-офа, почели да постижемо голове и сада више нема стајања. Покушаћемо да у преосталих седам сусрета донесемо нашим навијачима још радости и желим да се захвалим симпатизерима са Запада, који су били уз нас у дербију и позивам их да у предстојећим сусретима буду још бројнији.“

Игра Новосађана је добила на квалитету од тренутка када су на терен ушли Михајло Нешковић, Дејан Зукић и Никола Гајић. Младост црвено-белих, уз само мало старије Веселиновића, Деветака, Лазаревића, а онда и искусније Роцкова и посебно Митошевића, довела је Вошу до сигурне луке и велике радости.


Прекид нама више пријао

У 60. минуту утакмице на “Карађорђу”, код резултата 1:1, арбитар Ђорђић морао је да привремно прекине дуел због крајње увредљивог и најблаже речено ружног скандирања присталица црно-белих. После 13,5 минута сусрет је настављен и у надокнади од чак 16 минута гледаоци су видели још три поготка - два у мрежи Стојковића и један у мрежи Роцкова.

„Свакако да није лепо то што се  чуло с трибина и судија је оправдано повукао играче с терена“, став је Матића.

„Мислио сам да ће прекид више погодовати Београђанима, али ми је драго што сам се у томе преварио. Испало је да је добродошао нама, јер смо у наставку успели да стигнемо до злата вредне победе.“


„Слажем се с тим, на тој чињеници треба инсистирати и све учесталије пружати шансу младима да се покажу. Видите пример малог Зукића... У последње три утакмице, оне две у Сурдулици и сад с Партизаном, наместио је три гола, што је вредно сваке похвале. Слично важи и за Нешковића, а посебно ми је драго што је сениорски првенац уписао Гајић. Ти момци одлично раде и заслужују да све чешће буду на терену.“


Данас дуел ветерана Воше и Звезде

Данас ће, на терену у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику, у пријатељској утакмици снаге одмерити ветерани Војводине и Црвене звезде из Београда. Некадашњи асови два клуба имаће прилику да покажу све оно чиме су некада одушевљавали љубитеље фудбала, а за гледаоце ће улаз на трибине бити слободан. Утакмица почиње у 17 часова, а после ње је превиђено дружење и уручење пригодних поклона у ресторану “Стари кровови”, такође у Ветернику.


Следи доигравање у којем ће бити подељене европске визе. Војводина у њега улази са седмог места.

„Најискреније, тешко је очекивати да можемо да стигнемо до четвртог места и европске карте, што не значи да ћемо унапред одустати у тој трци. Реално, верујем да је пето место достижно и мислим да ћемо га на крају и освојити. Следи нам седам сусрета за уживање, како нас самих, тако и наших навијача, и биће то идеална прилика да и остали младићи, који озбиљно куцају на врата првог тима, добију прилику, осете како је играти у Суперлиги, али, коначно, и да докажу да поседују квалитет за такве домете.“

Први ривал у доигравању Војводини ће бити екипа Пролетера у трећем овосезонском градском дербију. Тај дуел игра се у суботу, од 19 часова, на стадиону “Карађорђе”.

„Славили смо у недељу увече тријумф над црно-белима, у понедељак смо добили слободан дан, а утисци су још свежи и нису се слегли. Од данас се враћамо тренинзима и почињемо припрему за Пролетер. Још је доста времена остало до те утакмице и биће времена за конкретнију причу о њој у данима који су пред нама“, рекао је Бојан Матић, нападач који је у последње три утакмице постигао три гола и екипу Војводине погурао међу учеснике плеј-офа.      

А. Предојевић

ПЛЕЈ - ОФ

1. Црвена звезда        30     27     3      0      80:16        42

2. Раднички                 30     23     6      1      58:17        38

3. Партизан                 30     15     9      6      45:20        27

4. Чукарички               30     15     9      6      48:25        27

5. Младост                  30     13     7      10     39:29        23

6. Напредак                30     10     11     9      32:35        21

7. Војводина               30     10     9      11     24:26        20

8. Пролетер                30     9      11     10     31:29        19

У доигравању се игра укупно седам кола, а у првој рунди, у суботу 13. априла, састају се - НОВИ САД: Војводина - Пролетер, БЕОГРАД: Партизан - Чукарички, Црвена звезда - Раднички, ЛУЧАНИ: Младост - Напредак. Четири најбоље екипе извадиће визе за европска надметања, првак за учешће у квалификацијама за Лигу шампиона и Лигу Европе.

ПЛЕЈ - АУТ  

9. Спартак         30     10     8      12     32:40        19

10. Радник         30     11     5      14     25:35        19

11 Вождовац      30     11     4      15     28:37        19

12. Мачва           30     8      8      14     16:26        16

13. Бачка            30     6      7      17     26:54        13

14. Рад                30     4      9      17     16:39        11

15. Динамо         30     5      5      20     18:62        10

16. Земун           30     3      9      18     19:47        9     

Последње две екипе после седам кола доигравања напустиће Суперлигу, док ће 14-пласирани тим играти бараж с победником у доигравању екипа рангираних између трећег и шестог места у Првој лиги Србије за преостало место у елити. У првом колу плеј-аута (13. априла) састају се - СУБОТИЦА: Спартак - Рад, СУРДУЛИЦА: Радник - Бачка, БЕОГРАД: Вождовац - Земун, ШАБАЦ: Мачва - Динамо.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести