Борјан: Невероватна ноћ, био сам миран, сконцентрисан

КОПЕНХАГЕН: Голман Црвене звезде Милан Борјан, један од јунака у пенал серији против Копенхагегена, изјавио је да је то била невероватна ноћ за све звездаше.
bojran_pobeda
Фото: Милан Борјан, фото: Танјуг (Видео)

"Мислим да је ово невераватно, три године заредом играмо групну фазу, али нисмо стали овде, још два меча за ЛШ па да цела Србија буде поносна на нас", изјавио је Борјан.

Он је истакао да је код пенала био спреман.

"Био сам миран, сконцентрисан. Покушао пре пенала да видим где ће ко да шутира, припремио сам се. Све се исплатило на неки начин. Судије су нас крале и биле на страни Копенхагена, али кад имаш срце, жељу и људе који веруји у тебе онда победиш", казао је голман београдске екипе.

Борјан је у пенал серији дао и гол.

"Гол посвећујем породици, уз мене су увек и моја снага и енергија. Ова екипа, ови момци су заслужни, невероватан посао су одрадили, захвалан сам им што су ми омогућили групну фазу. Борили смо се за грб и навијаче и нисмо обраћали пажњу на потцењивање", поручио је Борјан.

Марин: Обећали смо да пролазимо, сад у Лигу шампиона

Капитен фудбалера Црвене звезде Марко Марин после елиминације Копенхагена изјавио је да је обећање дато у Београду испуњено и да сад сви желе групну фазу Лиге шампиона.

"Обећали смо да пролазимо, ова екипа је феноменална, показали смо карактер, јер ми поведемо, а они се врате, па добијемо црвени. Борили смо се до краја, веровали до последњег тренутка. На крају пенали, доста емоција и прођемо уз срећу", рекао је Марин.

Према његовим речима Копенхаген сада треба оставити иза и окренути се мечевима против Јанг Бојса у плеј-офу.

"Морало се догодити, кад обећам, али опет, била је велика борба. Играли смо добро, имали шансе, није нам досуђен пенал, али да не причамо више о томе, прошли смо, трећа година заредом групна фаза, али знате нас и ми хоћемо у Лигу шампиона", поручио је Марин.

Дегенек: Рекао сам у Београду - ми се последњи смејемо

Фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек био је пресрећан после елиминације Копенхагена и подсетио на изјаву из Београда када је рекао ко се последњи смеје, најслађе се смеје.

Фото: Танјуг (Видео)

"Хвала навијачима што су дошли у великом броју, Данци су намерно компликовали да не дође доста наших навијача, а Делије су гласније биле него њихови. Почели смо како треба, примили гол безвезе, требало је боље да интервенишем. Битно је да смо се борили. Онај горе је велики као што Милојевић каже, он све види и вратио нам је шта смо заслужили, боже здравља идемо у ЛШ", рекао је Дегенек.

Он је додао да је сваки играч који је шутирао пенал херој.

"Треба имати нешто да се изведе пенал пред њиховим навијачима, зато су машили. Борјану велика заслуга. Ми смо као екипа порасли и зближили се после овога, схватили шта значи овај подвиг. Они могу да нам се смеју и потценцењују нас што су и радили прошле и ове недеље. Онај ко се последњи смеје њему је најдраже. Драго ми је што смо прошли баш њих, њихов госпдин тренер сне зна ко смо ми. Они су јели златним виљушкама, али не знају да је нас ојачало све кдоз шта смо прошли. Не знају да смо ојачали због ратова и бомбародвања", поручио је Дегенек.

Милојевић: Поносан сам на играче, победа за Србију

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић после елиминације Копенхагена изјавио је да је поносан на своје играче и поручио да су победили за Србију.

Фото: Танјуг (Видео)

"Шта рећи, не знам одакле да поцнем и где бих завршио. Знали смо да ништа ново нећемо видети од Копенхагена него оно сто смо видели у Београду. Ми смо били од јавности малтене већ прежаљени јер смо играли против феноменалне екипе. Досли смо овде да одиграмо за нас, насу породицу, навијаце и Србију. Рекао сам играчима да нема везе колико ћемо играти, али неко од нас мора да победи и рекао сам да људи планирају, али Бог одлучује", емотивно је испричао Милојевић на конференцији за медије.

Како је навео, овакве утакмице се играју за пролаз, не за лепоту.

"Са играцем мање против Копенхагена је јако теско али видите како све дође на своје. Као и паненка младог Винда, видите како се све обрне у животу. Играци су дали последњи атом снаге, хвала навијачима који су показали. Да смо могли да имамо висе карата, они би испунили цео стадион. Оцекујемо их у Швјацарској на Јанг Бојсу", рекао је Милојевић и додао да је срећан због победе, али и да нису просли, "капа доле играчима".

Солбакен: Нисмо знали да искористимо играча више

Тренер Копенхагена Столе Солбакен изјавио је да му је тешко пала елиминација од Црвене звезде, али да живот иде даље.

Фото: Танјуг (Видео)

"Јако тешка утакмица, прокоцкали смо доста шанси, посебно са играчем више, два-три пенала су промашена због лошег терена. Шта да се ради, живот иде даље", рекао је синоћ Солбакен на конференцији за медије.

Како је навео, његов тим елиминисан је јер није знао да искористи играча више након искључрња Немање Милуновића у 54. минуту.

"Играли смо добро, све док нисмо остали са играчем више. После тога је све било слабије. Нисмо знали то да искористимо, оценио је Солбакен.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести