Божовић: Болан пораз, али је и даље све у нашим рукама

Црвена звезда је, уз један реми, доживела и други пораз ове сезоне у вечитим дербијима. Овога пута са 3:1.
zvezda, tanjug, dimitrije goll
Фото: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Истина, иако су изгубили бодовну предност, црвено – бели и даље о такмичарској судбини одлучују сами. У случају истоветног скора са комшијама на крају трке одбраниће титулу јер су у регуларном делу првенства били на лидерској позицији.

“Јесте болан пораз, али и даље је све у нашим рукама. Имамо још шест мечева, шест  финала до краја лиге. Верујемо у титулу и даље. Морамо да покажемо сада карактер и заједништво како бисмо дошли до циља“, прилично је миран тренер Миодраг Божовић.

Искусни стручњак честитао је ривалу на заслуженој победи и није се упуштао у дубљу анализу сусрета који је његова екипа одиграла слабо.

“Психичка предност је била на њиховој страни јер нису имали шта да изгубе. Оба тима су желела победу, али мислим да је Партизан био агресивнији и борбенији. Било нам је тешко да се носимо са Тавамбом физички, јер је добио много ваздушних дуела, направио нам силне проблеме. Нисмо били изненађени што је на терену, знали смо да ће почети меч, али нисмо пронашли начин да га зауставимо“, објаснио је Божовић.

Генерално, као да овај Звездин састав није спреман за високе домете. Индивидуални квалитет постоји, уосталом тако је и добијен највећи број сусрета у првенству, али у дерби утакмицама, не само против Партизана, виде се силни недостаци, посебно у дефанзиви. Форма је у паду код већине странаца који су носиоци игре.

“Није нас изненадила тактика противника. Не бих се сложио да су били бољи, мада јесу имали зрелије шансе од нас. Ушли смо боље у овај дерби, за разлику од неких претходних утакмица, али је резултат изостао. Партизан је искористио своје шансе“, рекао је капитен Александар Луковић.

Брзо изједначење на старту другог полувремена подигло је морал домаћину, али…

“Примили смо други гол у тренутку када смо на терену можда изгледали и сигурније од противника. Покушали смо да се вратимо, али нисмо успели. Стигао је и тај трећи гол. Морамо остати мирне главе јер и даље све од нас зависи. Пораз је баш непријатан, али и даље све држимо у својим рукама. Важно је да останемо уједињени и да покушамо да извучемо поуке. Играће се на свака три дана и сматрам да је добро што су утакмице тако честе“, закључио је Луковић.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести