Браћа Илија и Владимир Ивић помажу ФК Младост из Банатског Деспотовца

Фудбалске легенде из банатске равнице, браћа Илија и Владимир Ивић, помогли су ФК Младост из Банатског Деспотовца, села у којем је одрастао њихов отац.
fk mladost 1
Фото: ФК Младост

Браћа Ивић рођени су Зрењанинци, прве фудбалске кораке начинили су у граду на Бегеју и ту су започели своје успешне каријере. Старији Илија је из Пролетера прешао у Црвену звезду, а Владимир је обукао црно-бели дрес Партизана, а касније су каријере наставили у иностранству. Али, нису заборавили одакле су потекли, они и њихова породица. Због тога су се радо одазвали позиву да се учлане у Фудбалски клуб Младост из Банатског Деспотовца, села настањеног колонистима из Босне, у којем је секретар њихов стриц Бошко Ивић.

– Зимус смо одржали Скупштину и донели одлуку да уведемо чланске карте и чланарину као вид подршке клубу. То је начин да обезбедимо стабилно функционисање. Акција је имала велики одзив. Сада имамо више од 150 чланова, а међу њима су и Илија и Владимир Ивић – каже председник клуба  и дугогодишњи тренер Саша Каурин.

Фото: ФК Младост

Он напомиње да је Ивиће контактирао члан клупске управе Срђан Хајдер. Они су се истог момента одазвали позиву за учлањење у клуб.

– Њихова подршка била је од великог значаја. Успели смо да покријемо трибину на стадиону, урађене су и неке интервенције на инфраструктури објеката. И Ивићи и људи из Банатског Деспотовца и они који су отишли а срце им је остало овде показали су велику жељу да подрже рад клуба. Ми сада имамо стабилну ситуацију и могућност да се посветимо само фудбалском раду – напомиње Каурин.

Он већ две деценије тренира фудбалере из овог села.

– Сада имамо двадесетак играча и готово сви су из нашег села, што нам је и циљ. Међу најстабилнијим смо клубовима у Подручној лиги и верујем да ће тако и остати – истакао је Каурин.       

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести