Братство 1946 из Пригревице завршава припреме

Фудбалери пригревачког „Братства 1946” улазе у завршну фазу припремног периода за наставак такмичења у Српској лиги - Војводина.
Ј. Бањац/Живота Гавриловић  
Фото: Ј. Бањац/Живота Гавриловић  

Напоран рад почео је да доноси видне резултате на физичкој спреми и у погледу игара које су приказане у контролним утакмицама. Предвођени изузетно мотивисаним новоизабраним капитеном Огњеном Швељом, Пригревчани су приказали многе новине у игри која ће сасвим сигурно наићи наподршку навијача. Све оно што су изабраници тренера Милана Митровића остали дужни присталицама клуба током јесењег издања, сада је у великој мери исправљено и комотно се може рећи да су екипа за сами врх табеле. Тај став произилези из приказаних игара против 1. маја из Руме и сомборског „Радничког 1912”. Из оба дуела фудбалери Братства су изашли као победници, а посебно радује чињеница да су надиграли противнике и доминирали током читавих 90 минута.

- Резултати у припремном периоду нису приоритет, мада имају свој значај и показатељ су исправности рада. Сматрам да смо на том пољу  спремни и да су играчи максимално посвећени захтевима, што нас посебно радује. Последња провера против изузетно квалитетног „Радничког 1912” показала је многе врлине овог састава, који жели да у пролећном делу сезоне докаже свој квалитет-  каже помоћни тренер Живота Гавриловић.

  За сада је непознаница  да ли је Братство јаче или слабије у односу на јесењи период.

  - Са моје стране било би неозбиљно да процењујем шта је било или шта ће бити. Ми у фудбалу морамо увек бити спремни на то да ће нас неко напустити и да ће доћи новајлије и од њих морамо да створимо компактну целину. Трудили смо се да са тренутним играчким кадром направимо екипу коју ће красити борбеност, залагање и која ће у сваком тренутку бити спремна да се надиграва са ривалима. Да ли ће и резултати пратити ово што захтевамо од играча, тешко је предвидети, али верујем да ће се брзо видети. Можда нам је олакшавајућа околност та што у наставак такмичења улазимо без оптерећења у виду да носимо бреме фаворита, па нам преостаје да у свакој утакмици пружимо максимум. Верујем да ће  добар резултат доћи као плод таквог приступа обавезама. Стекли смо утисак да фудбалери једва чекају наставак такмичења и да међу њима влада велико пријатељство, што је заслуга свих унутар клуба. Охрабрује нас и брзо прилагођавање начину рада и клупског живота новајлија. Познато је да сам по природи вечити оптимиста, па такав остајем и овога пута. Надам се добрим играма – казао  је Гавриловић.       

Ј. Бањац

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести