Швајцарци освојили драгоцен бод у мечу са Бразилом 1:1

Бразил је након завршетка првог полувремена водио против Швајцарске са 1:0, али је Зубер већ на почетку другог дела игре изједначио на 1:1.
b
Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Након веома динамичних двадесетак минута и фантастичног поготка Кутиња, утакмица је попримила ток борбе у којој су се обе екипе окренуле дефанзивној игри. Репрезентативци Бразила су без много ризика играли чврсту одбрану, док швајцарски фудбалери, упркос привидној иницијативи, ништа значајније нису успели да учине.

Друго полувреме отворили су Швајцарци голом Зубера у 50 минуту, што је како се испоставило био и коначни резултат. Бразилци су рекламирали да погодак постигнут из фаула, али то није утицало на арбитре. 

Утакмица је потом прерасла у трку Бразилаца за новим поготком, али ако се изузме неколико полуприлика, јасно је да су Швајцарци одиграли више него добру одбрану - што им је омогућило освајање драгоценог бода у мечу против петоструког шампиона света. 

Исход утакмице је веома важан за наставак такмичења Србије на СП, јер ће у многом утицати на поставку игре предстојећег сусрета Србије и Швајцарске који се одиграва 22.јуна у Калињинграду.

М. И.

Фото: EPA-EFE/Sebastiao Moreira
Фото: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести