Буфон навија за Камерун на Мундијалу

РИМ: Голман Парме и бивши италијански репрезентативац Ђанлуиђи Буфон поновио је да ће на Светском првенству у Катару навијати за фудбалску селекцију Камеруна, преноси италијански "Раи Радио Уно".
2
Фото: Youtube Printscreen

Буфон (45) је са селекцијом Италије освојио Мундијал 2006. године. "Азури" неће играти на СП у Катару, а нису наступили ни на Мундијалу у Русији пре четири године.

"Камерун је увек био моја друга екипа. У срцу су ми још од СП 1982. у Шпанији, пошто Камерун тада није изгубио ниједан меч, али није успео да се пласира у другу фазу. У Италији 1990. сам као луд навијао за њих. Имали су фудбалере као што је Томас Н''коно,

због кога сам и одлучио да постанем голман. За Камерун су тада играли Роџе Мила, Франсоа Омам-Бијик, они су били моји хероји. Знам напамет репрезентацију Камеруна из 1990. године", рекао је Буфон.

Камерун ће на СП у Катару играти у групи са Србијом, Бразилом и Швајцарском.

Буфон је рекао да на дан свечаног отварања Мундијала није осетио узбуђење које је очекивао. Он је додао да му је драго да Иран није избачен са Мундијала.

"Исправно је да су они ту. Спорт је меритократија, а Иранци су се квалификовали за СП. Овако ће да имају прилику да пошаљу поруку подршке правим вредностима. Живели играчи Ирана", закључио је голман Парме.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести