Буфон: Навијам за Камерун, Бразил или Аргентина освајају СП

РИМ: Голман Парме Ђанлуиђи Буфон изјавио је да ће навијати за фудбалску репрезентацију Камеруна на предстојећем Светском првенству у Катару, преносе италијански медији.
bufon, tanjug ap
Фото: Đanluiđi Bufon, foto: Tanjug (Ciro Fusco/ANSA via AP)

"Пошто Италија не игра на СП, бодрићу репрезентације мојих пријатеља или саиграча, као и оних селекција, које су традиционално аутсајдери. У овом случају ја ћу навијати за Камерун. Они имају посебно место у мом срцу", рекао је Буфон, преноси "Футбал Италија".

Он је подсетио да је одлучио да буде голман пошто је гледао репрезентацију Камеруна на СП 1990. године, а посебно је био одушевљен играма Томаса Н''Кона.

Камерун ће на СП у Катару играти у групи Г са Швајцарском, Србијом и Бразилом. Италија неће играти на другом узастопном Мундијалу.

"Мундијал је такмичење на ком ако подбаците, осећате се опкољеним са свих страна. Али, ако стигнете до врха, као што смо ми урадили, то је екстаза која траје месецима! Величанствен је осећај, јер схватите да сте директно одговорни за срећу великог броја људи, што је најлепша ствар на свету", рекао је Буфон.

Он је са Италијом 2006. освојио титулу на СП у Немачкој.

"Аргентина или Бразил ће освојити титулу. На индивидуалном нивоу Француска ми делује као једина европска репрезентација, која може да им парира, али не знам баш какви су као тим. И можда Белгија, јер ми је сако свиђа како брани Тибо Куртоа", закључио је Буфон.

Буфон има уговор са Пармом до јуна 2024. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести