Буковачки Фрушкогорски партизан у Новосадској лиги на петом месту

Повреде и одласци утицали на пласманжж Фудбалери Фрушкогорског партизана завршили су такмичење на петом месту у Новосадској лиги.
Fruškogorski partizan Bukovac/M. Pavlović
Фото: М. Павловић/Екипа Фрушкогорског партизана је играла леп фудбал у тек завршеној сезони

Јесењи део завршили су на другом месту и амбиције су им тада порасле. Желели су да се нађу макар у баражу за пласман у Војвођамску лигу. Почели су да стварају услове за виши ранг такмичења и без обзира што ће остати у истом рангу  од тога нису одустали. Саграђена је просторија за судије и делегата, направљен је економат и планирају се нови радови.

Пролећни део првенства није био успешан као јесењи, али Буковчани су постали озбиљан колектив у овом степену такмичења. Председник клуба Предраг Тешановић, уз играче и тренера, најзаслужнији је за постигну. Њему није тешко да коси траву, обележава терен, намешта мреже...

- У пролећном делу нисмо имали, како се то жаргонски каже, јаку клупу и то је разлог што се нисмо нашли у баражу – каже Тешановић. – Владимир Девић, Бојан Кантар, Страхиња Чергић и Лука Дулић су играли повређени, а тешко се повредио и Марко Томљановић.. Отишли су Един Ферати и Силден Мисини. Морали смо да у први састав убацимо јуниоре, који су се добро снашли, али нису могли да носе утакмице.

Пред почетак првенства дошли су голман Мића Вулин и Зоран Рогановић, који су се показали као одлична појачања, а Тешановић жели да у прелазном року доведе још неколико играча.

- Да смо били комплетни убеђен сам да бисмо се нашли у баражу. Припреме за нову сезону почећемо 15. јула и верујем да ћемо се појачати и поново кренути ка врху. Поседујемо много добрих фудбалера и, за сада, нико није најавио одлазак, мада су за неке заинтересовани други клубови.

Буковчани не плаћају фудбалере и не наплаћују деци то што тренирају у клубу.

- Очекујемо већа финансијска средства од Града Новог Сада, јер ми смо један од ретких  клубова који не наплаћује чланарину деци. У наредној сезони имаћемо две пионирске екипе, а ту су и јуниори. Желимо да младе доведемо на терен и да се баве спортом и да анимирамо  нове донаторе да помогну клубу – поручио је Тешановић.

Текст и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести