Буковчани желе у горњи део табеле

Фудбалери Фрушкогорског партизана из сремског места Буковца, вредно се припремају за наставак првенства у Новосадској лиги, у којој су јесенас заузели једанаесту позицију.
М. Павловић/Фудбалери Фрушкогорског партизана пред дуел с Футогом
Фото: М. Павловић/Фудбалери Фрушкогорског партизана пред дуел с Футогом

Из редова црно – белих отишли су најбољи играч Владимир Девић, који је приступио водећем Јединству из Руменке, док су доскорашњи трене Марко Томљановић, голман Мића Вулин и Ненад Јањић отишли у Омладинац из Степановићева.

Међутим, нови тренер Буковчана, искусни Петар Бочковић, засукао је рукаве.

- Никада се нисам плашио изазова– почео је Бочковић. – Моје је да екипу спремим за такмичење и верујем да ћу у томе и успети. Волим клубове у којима су играчи из тог места, а у Буковцу је тако. Тренирамо већ две седмице и полако стварам слику о екипи. Прикључио сам припремама и момке из јуниорског састава, па сада на тренинзима увек имам од 18 до 25 момака. Сви вредно раде, забушабања нема и то је оно што ме чини оптимистом.

У редове црно – белих стигли су бивши фудбалери Новог Сада Славиша Мирић и Марко Паповић.

- Немама чаробни штапић, али мислим да ћемо се наћи на месту у врху табеле.Све зависи од играча, а ја сам ту да направим квалитетан погон и убеђен сам да ћемо многима помрсити конце – истакао је Бочковић.

Председник клуба Предраг – Педа Тешановић зна шта чека овај колектив. Али, ни он се не предаје. Напротив.

- У екипу су се вратили Душан Пролић и Славко Илић. То нам много значи. Имамо прилично младу поставу, са осам јуниора, који су прикључени првом тиму. Од њих очекујем да уз ове већ стандардне, од идуће сезоне чине костур тима. За све замисли треба и новца. Добијамо одређену своту од Града Новог Сада, а има и донатора који нам помажу. Иако нас неки сврставају у клубове, који ће се борити за опстанак у Новосадској лиги, могу рећи да ће се многи изненадити и да ћемо да будемо тврд орах свима.

Буковчани су почели и с одигравањима тренинг утакмица, а на првој су поражени од Футога 1:0. Међутим, Бочковић је пружио шансу двадесетпеторици играча.

Текст и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести