Буснић потписао за Војводину на три године

Припремни период фудбалера Војводине полако се интензивира, а готово 40 играча свакодневно тренира под диригентском палицом “шефа оркестра” Славољуба Ђорђевића.
д
Фото: Ј. Грлић

Новосађани вежбају у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, трудећи се да се наметну новом тренеру и обезбеде место у аутобусу који ће црвено-беле одвести у Словенију, где ће обавити ударни део рада пред почетак сезоне. Коначно, је уследио и први потпис за “стару даму”,верност клубу из највећег града у АП Војводина обавезао дојучерашњи играч Рада Александар Буснић.

- Буснић од првог дана тренира с нама, а сада смо и формално завршили све послове око његовог ангажовања – рекао је Љубиша Дунђерски, спортски директор Воше. – Потписао је уговор на три године и очекујемо да ће представљати истинско освежање и појачање за нашу екипу. 

Екипа ће у свом фудбалском центру тренирати до 19. јуна, а дан касније одлази на Мариборско Похорје, где ће провести две седмице у лепом амбијенту тамошњег хотела “Арена” и на теренима у близини. Наравно, неће сви играчи кренути на тај пут, претходно ће уследити селекција и скраћење списка кандидата за тим.

- Тај посао урадићемо до четвртка, када ћемо тренер Ђорђевић и ја да одредимо ко ће путовати на припреме у Словенију – додао је Дунђерски. – Места у аутобусу биће за 25 до 28 играча и они ће чинити костур екипе на коју рачунамо у новој сезони. Познато је од раније да Славољуб Ђорђевић и његови најближи сарадници желе да екипа у Словенији одигра четири контролне утакмице. До сада је потврђен сусрет с прваком те земље, екипом Муре, који се игра 30. јуна, а пред финализацијом је и договор о преосталим сусретима. Уколико све буде ишло према плану, Новосађани ће се 23. јуна састати с пољским Сласком, за 26. је предвиђен дуел с Марибором, а за последњу проверу форме планирано је одмеравање снага с екипом хрватске Горице (3. јула).

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести