Чехов опроштај: Пораз од Челсија? Не жалим...

БАКУ: Голман Арсенала Петр Чех изјавио је да је поносан на саиграче, упркос убедљивом поразу од Челсија (4:1) у финалу Лиге Европе на његовом опроштају од каријере.
pc
Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Чех је у последњем мечу, баш против клуба у коме је оставио дубок траг за 11 година, завршио сезону без трофеја и пласмана у Лигу шампиона.

"Поносан сам на себе и на чињеницу како смо играли у финалу. Такав меч доноси пуно притиска и спекулација... Могу да кажем да сам дао све од себе и да не могу да жалим за било чим. Радили смо напорно целе сезоне, али ништа нисмо урадили", рекао је Чех за БТ Спорт.

Искусни 37-годишњи чувар мреже истиче да је Арсенал заслужио да игра у најјачем европском такмичењу следеће сезоне.

"Лако је сад рећи да смо остали без ичега, али могу да уверим сваког да ће Арсенал следеће сезоне бити још бољи. Вратиће се јачи", оптимиста је чешки голман.

За разлику од Арсенала, где је за четири године освојио само један ФА куп и два Комјунити шилда, са Челсијем је узео скоро све што је могао - четири Премијер лиге, Лигу шампиона, Лигу Европе, четири ФА и три Лига купа, два Комјунити шилда, а испустио је само пехар Светског клупског првенства због пораза у финалу од Коринтијанса (1:0).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести