Четвртфинале СП: Енглези прејаки за Швеђане (0:2)

Фудбалери Енглеске својим најачим оружјем, ударцима главом након прекида, савладали су чврсте и упорне Енглезе у четвртфиналу Светског првенства у Русији и пласирали се у полфинале где чекају противника којег ће одлучити вечерашњи дуел између домаћина Руса и Хрвата.
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
Фото: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Првих 20-так минута ообе утакмице испипавале су пулс противнику, а до прве значајније шансе дошло је тек у 20. минуту када је након продора Стерлинга, кане шутирао на прву јако, али тик поред стативе гола голмана Олсона.

А онда, када већ није било прилика из игре, Енглези су извели корнер. Потенцијално опасна ситуација за Швеђане. Ешли Јанг је центрирао, а Мегвајер се најбоље снашао у шеснаестерцу. надскочио је омаленог Фосберга, који га је неким чудом чувао, и главом забио лопту у мрежу из леђа Олсена.

И онда су се Швеђани отворили како би угрозили гол Пикфорда, али им се то умало у 45. минуту обило о главу. Стерлинг је сјајно изажао пред Олсена, обишао га је, али је отишао сувише укосо тако да шут који је упутио није стигао до гола.

У другом полувремену Швеђани су кренули жешће и већ у 47. минуту имали су прилику да изједначе. Августинсон је убацио с леве стране, а Берг на другој стативи главом шаље лопту у Пикфордов доњи леви угаот. Ипак, енглески голман сјајно се баца и испруженом левом руком брани сигуран гол. 

За ову пропуштену прилику, Енглези су брзо казнили Швеђане. Лингард је  59. минуту центрирао с десне стране, а Деле Али је остао сам на другој стативи и неометан лако лако главом упутио у мрежу за 0:2. 

Фото: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Следе потом прилике на обе стране. Најпре у 66. минуту тукао Класон, али је Пикфорд био сигуран, а онда је у 69. минуту Мегвајер тукао на гол Олсона, али високо преко пречке.

У 72. минуту велика прилика за Шведску, а Пикфорд већ трећи пут спашава сигуран гол. Гуидети је повукао лопту и одлично додао Бергу који  са десетак метара пуца под пречку, али Пикфорд сјајно реагује.

До краја меча, Енглези су успорили игру и мирно привели утакмицу крају.

С. П.

Фото: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA EDITORIAL

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести