Црно-бели отишли у Француску по ново чудо

НИЦА: Фудбалери Партизана у 5. колу Лиге конференције вечерас (18.45, РТС 1) у Ници, против истоименог противника, играју за „европско пролеће“.
p
Фото: partizan.rs

Уколико црно-бели славе остварили би циљ, осигурали би и прво место у групи, које би им огућило директан пласман у осмину финала. Београђани су свесни тежине задатка, али и оптимисти, јер су ове сезоне већ показали да имају шта да прикажу Европи.

– Ниједна утакмица није лака, што се показало и недавно у првенству – рекао је првотимац црно-белих Љубомир Фејса. – Очекује нас тежак противник, иста таква утакмица, али пуни смо самопоуздања и имамо право да се надамо повољном исходу. Потребно је само да дамо максимум и онда је све могуће – рекао је искусни задњи везни.

Као и Партизан и Ница је последњем колу француског првенства ремизирала, и то голом у 96. минуту.


Д група

Ница – Партизан (18.45)

Словачко – Келн (18.45)


– Већ у Београду су показали какав су тим, а пред својим навијачима ће сигурно бити још бољи.

Партизану ретко ко да је давао икакве шансе, када су добили противнике у Лиги конференције, али црно-бели су први на табели, два пута су савладали Келн и показали да на њих мора да се рачуна. Колико је то добро толико може да буде и лоше, пошто од Београђана се сада у сваком мечу много очекује.

– Нисмо се уобразили, обема ногама смо на земљи и то је наш адут – поручио је Љубомир Фејса.

Много тога вечерас зависиће и од последње линије црно-белих која ће сигурно бити под констатним притиском Француза. Против Келна у 180 минута игре није примљен ниједан гол па се навијачи Партизана надају да би тако могло бити и сада.

– Када смо колектив немамо проблема ни са објективно јачим противницима. Ту подразумевам да играмо "сви за једног, један за све“. Екипа се не дели на одбрану, средину и напад већ сви морају извршавати све задатке. Уколико буде тако имаћемо чему да се надамо у Ници – рекао је дефанзивац црно-белих Синиша Саничанин.

Он сматра да Партизан може да савлада Французе.

- У четири одигране утакмице имали смо само једно потрошено полувреме, и то у Чешкој, против Словацког. Све остало смо одиграли врхунски. Уверили смо се да можемо, да смо права екипа и да много тога од нас зависи. Мислим да ће тако бити и сада. Ако добро уђемо у меч можемо и до сва три бода – поручио је Синиша Саничанин.

И. Л.

А група

Фиорентина – Башакшехир (18.45)

Хартс – РФС (21)

Б група

Андерлехт – ФЦСБ (18.45)

Вест Хем – Силкеборг (21)

Ц група

Виљареал – Хапоел (БШ) (18.45)

Аустрија – Лех (18.45)

Е група

Вадуз – Алкмар(18.45)

Дњепар – Аполон (21)

Ф група

Молде – Ђургарден (21)

Шамрок роверс – Гент (21)

Г група

Сиваспорт – Клуж(21)

Балкани – Сиваспорт (21)

Х група

Слован – Пјуник(21)

Базел – Жалгирис (21)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести