Црвена звезда дочекује Рад

Имаће утакмица између фудбалера Звезде и Рада лепу увертиру. Наиме, пре три године донета је одлука да наш највећи стадион понесе име по првој звезди овог клуба Рајку Митићу, а сутра ће бити откривен споменик овом легендарном фудбалеру испред службеног улаза на западној трибини.
vladan milojevic, fonet ap
Фото: Vladan Milojević, foto: FoNet/AP

„Позивам навијаче да нас подрже у што већем броју, да дођу да нам помогну и да буду уз екипу, као што су и до сада. Утакмициће да  претходи прелеп догађај, откривање бисте легенди нашег клуба Рајку Митићу. То је нешто што много значи за Црвену звезду тако да очекујем велику посету“, послао је поруку симпатизерима Звезде тренер Владан Милојевић, а улаз на утакмицу је бесплатан.

Потом је стратег најавио дуел са „грађевинарима“.

„Против Борца смо започели циклус од девет утакмица које нас очекују до краја првенства. Као што је већ познато, играћемо на свака три дана. Прескочили смо још једну степеницу у Купу и сада се окрећемо првенству. Играмо против екипе Рада која је показала завидан ниво квалитета. Младим играчима из Радове школе помажу повратници из иностранства, као и искуснији домаћи играчи. Са клупе их предводи Слађан Николић. Очекује нас утакмица која неће бити лака. Дочекујемо добар тим, екипу која у сваком тренутку зна шта хоће на терену. Ми треба да будемо апсолутно концентрисани само на овај сусрет и да размишљамо само о Раду, а не о европској утакмици. Кадровских проблема за сад немамо. Прикључили су нам се и репрезентативци након дугог пута, па ћемо видети како се осећају.“

Иако Звезду наредног четвртка очекује сусрет у Лиги Европе са екипом Бате Борисова, која има велики такмичарски улог, у фокусу је Рад.

„Утакмица Лиге Европе није ништа вреднија од утакмице са Радом. Играчи су тога свесни, ово нам је најважнији сусрет, има времена до европске утакмице. У фудбалу је увек најважнији први следећи сусрет. У овом тренутку је једино исправно да се размишља о Раду, свако другачије није добро“, упозорио је Милојевић.

Утакмица између Звезде и рада игра се сутра од 16 часова.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести