Црвена звезда и Партизан већ размишљају о наредној сезони

У сенци борбе за титулу између Црвене звезде и Партизана остало је питање са каквим ће тимовима ,,вечити“ наступити наредне сезоне, која је историјска јер шампиону омогућава директан пласман у Лигу фудбалских шампиона и сигурну зараду од 20.000.000 евра.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Сигурно да ће покушати да буду што јачи, а ево корака које црвено и црно-бели тренутно преудузимају.

Чини се да је ситуација код тренутног лидера на табели Суперлиге Србије нешто лакша јер већ имају формиран јак тим, који није имао пуно проблема са повредама па је логично да само покушају да задрже најбоље играче и додатно доведу неопходна појачања. С тим у вези познато је да је близу тога да заврши каријеру у Љутице Богдана Милан Родић који већ у извесним годинама и има уговор до 2025. и право чудо требало би да се деси да тако не буде. Леви бек има сезону каријере иза себе и један је од главних стубова екипе.

 Навијаче Црвене звезде занима шта ће бити са Александром Катаијем који је добио понуду из Саудијске Арабије на коју је јасно одговорио: жели загарантованих 1.500.000 евра по сезони што клубови из ове земље тешко могу да испуне јер нису познати по томе што дају огромне плате играчима. Александар Драговић сигурно остаје јер је одрадио тек годину дана уговора, а исто се очекује и од Секуа Санога, којем уговор истиче у децембру али који ће готово извесно продужити сарадњу јер је већ у позним играчким годинама а и недавно је купио стан у Београду. Са Мирком Иванићем је најкомпликованија ситуација јер он је момак који још доста може да пружи и не би било чудно да после две сјајне сезоне у Звезди размишља да се отисне у неку јачу лигу. У Љутице Богдана се ипак надају да ће остати још годину дана, пошто има уговор до 2023. 

Што се продаје тиче извесно је да ће се на тржишту наћи Страхиња Ераковић који би требало добрано да попуни касу црвено-белих и Милан Павков који већ годинама тражи инострани ангажман. А, гледе куповине – па ту је за сада извесно да ће се потражити један задњи везни, као испомоћ Саногу, и нападач који би Норвежанина Охија учинио још убојитијим. Све остало је у магли.

Што се Партизана тиче ту су ствари далеко компликованије. Црно-бели су ове сезоне имали доста проблема са повредама што је и један од разлога за препуштање првог места Црвеној звезди. Иван Обрадовић због проблема са леђима није одиграо ни минут овог пролећа па је на позицији левог бека оставио само Урошевића. Највероватније ће искусни играч овог лета отићи из Хумске а у Партизану мораће да потраже његову замену. Питање је колико ће клуб и у наредној сезони моћи да рачуна на Данила Пантића који је такође склон тешким повредама па ће се вероватно решење потражити и на месту полушпица. Игор Вујачић и Саша Зд‌јелар сигурно одлазе и остављају упражњена места на позицијама задњег везног и штопера. Дакле, и ту треба издвојити новац. И, на крају, Партизан ће морати да доведе још једног класног нападача јер се показало да млади Миловановић још није стасао да одмени неприкосновеног Рикарда.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести