Црвена звезда Нови Сад: Новаковић наследио Шипку

Након пораза у Шајкашу од Борца тренер Црвене звезде Драган Шипка поднео је оставку.
Crvena zvezda Backa Subotica/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/Црвена звезда-Бачка

После разговора са председником Урошем Милојковићем након годину ипо дана рада споразумно су се разишли. Под хитно је реаговала управа чете са „најлона“ 13. екипе Војвођанске лиге група југ и на место Шипке довела проверено тренеско име са ових простора Жељка Новаковића.

-Захвалио бих се господину Драгану Шипки на уложеном труду и великом пожртвовању које је било приметно да екипа након испадања из треће лиге уз помоћ управе се такмичи у овом рангу. Заједничка констатација после пораза од Борца била је да се нешто мора мењати како би се продрмала екипа. Ово је за обе стране било најбоље решење рекао је председник Милојковић.

Новаковић је у досадашњој тренерској каријери имао доста успеха у раду са Борцем из Новог Сада, Славији, Југовићу из Каћа, а последњи клуб који је тренирао је Индекс.

- Нисмо имали пуно времена за неке корените промене обзиром да нас већ у суботу очекује веома битан меч код куће са Младошћу из Бачког јарка. Одлучили смо се за Новаковића који одлично познаје дешавања у овом рангу такмичења, а и често је био присутан на нашим мечевима па ће сигурно имати неке новине како да покрене екипу и до полусезоне оствари добре резултате истакао је Жељко Новаковић није био затечен позивом Црвене звезде.

- После растанка са Индексом пратио сам доста мечева у овом рангу. Знам да сам се латио веома тешког задатка обзиром на тренутну форму екипе која није прошла адекватне припреме, у првенство ушла без контролних мечева. Покушаћу у наредним колима да од играча извучем максимум, да освојимо што више бодова, поправимо пласман, а онда на полусезони да изанализирамо шта нам је чинити. Увек сам био оптимиста, па се од тога нећу одрећи ни овога пута. Очекујем већ у суботу да против одличне екипе коју води колега Церовић се покажемо у правом издању и стигнемо до резултата који прижељкујемо, истакао је нови тренер Црвене звезде.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести