Нови тренер Индекса је Жељко Новаковић

Пре десетак дана с припремама за наступајућу сезону у Новосадској лиги, а под будним оком новог тренера Жељка Новаковића, почела је екипа Индекса.
Indeks Sloga (E)/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/С утакмице између Слоге и Индекса

Управа клуба с Ђачког игралишта у сезони која следи, „студентима“  жели да врати стари сјај и омогући да се екипа укључи у борбу за највиши пласман. За амбициозан циљ није без разлога изабран Новаковић, човек иза ког стоји успешна тренерска каријера у Борцу (Нови Сад), Славији, Србобрану и Југовићу.

- Управа, на челу са директором Радивојем Кнежевићем, након раскида са Зораном Грујићем, ме је контактирала, предочила ми планове и високе амбиције. Прихватио сам позив и, ево, већ десетак дана тренирамо, правећи екипу саткану од искуства и младости. Она би, како размишљамо, могла да се, уз квалитетан рад и кроз контролне утакмице, спреми за искушења која нас очекују у првенству. Први утисци су повољни, јер уочавам висок вољни моменат код играча, велику ангажованост и редовно присуство на тренинзима. Све то ме уверава да ћемо трку за бодове дочекати у топ форми - рекао је нови тренер Индекса.

Упоредо са тренинзима које спроводе на игралишту Славије, екипа Индекса почела је и с одигравањем контролних утакмица.

- Имали смо до сада две провере, а резултат у њима био је у другом плану Изгубили смо од Славије (0:2) и омладинаца Војводине (0:1). Заказали смо дуеле с новосадском Црвеном звездом, Јадраном из Голубинаца, Цементом, тимом Младости из Новог Сада и Туријом, а у преговорима смо за барем још две провере. Биће то довољан број сусрета да се уиграмо до почетка првенства, заказан за 24. август.

Костур тима остао је из прошле сезоне, а дошло је и неколико нових играча.

- Од староседелаца ту су тројица голмана: Субашић, Секицки и Поповић. Играчи који редовно тренирају се: Кисић, Бањац, Варга, Сендерак, Ковачевић, Рибар, Нађ, Р. и Г. Кнежевић, Киш, Стојановић и Вукашиновић, као и омладинци: Бајчетић, Беатовић, Лаврек, Божић и Терзић. Новајлије су: Недић, Вучковић и Клаић (Кабел), Попин (Младост НС), Јоргић (Слога Т), Рис (Борац Ш), Бабић (ТСЦ), Берић (Србобран) и Алекси, а у преговорима смо са још двојицом играча, што ће чинити довољан број да на свакој позицији у екипи имамо здраву конкуренцију - подвукао је Новаковић.

М. Ковачевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести