Црвена звезда поражена од Мидтјиланда у Лиги Европе: Играчима се ништа не замера

Фудбалери Црвене звезде са великим оптимизмом су чекали меч 4. кола Лиге Европе, са Мидтјиландом, међутим, испоставило се да је дански клуб знао како да насамари нашег шампиона и дође до велике победе.
milosevic
Фото: Небојша Милошевић, фото: ФК Црвена звезда

Црвено-бели су остали на квоти од седам бодова, мало закомпликовали себи живот, али још увек се питају око пласмана у нокаут фазу овог такмичења, а ни прво место још није недостижно.

Помоћни тренер црвено-белих Небојша Милошевић, после свега, нема шта да замери играчима.

- Рана фаза меча, ситуација која је припремана и која није неочекивана. Радили смо доста, знамо врлине и квалитете противника и они су баш у брзини и нападу. Била је то стандардна ситуација која је доста припремана и просто није смело тако да се одреагује на ту директну лопту, да дођемо у ситуацију да из једног паса дођу практично до гол шансе. Наравно да је то директно утицало на комплетан ток меча. Пре тога је Катаи добио жути картон, што одмах утиче на начин игре и тима и тог играча. У десетом минуту већ остајемо са играчем мање на терену против екипе која има тај брзински квалитет у транзицији, освајању простора и дубине и онда све то иде у једном другом правцу. Оно што је било у некој основној варијанти припремано за ову утакмицу пада у воду, од неке формације и ситуација на терену, како изаћи у притисак, како бранити, како ми да наметнемо неке своје адуте, тако да наравно да то директно утиче на резултат и комплетан ток самог меча – рекао је Милошевић.

Ипак помоћник Дејана Станковића задовољан је како су се остали играчи понашали на терену.

- Мислим да су играчи до последње секунде учинили све што су могли како би угрозили противнички гол, имали смо те неке ситације из прекида које смо наравно чекали и прижељкивали. Панков је имао једну одличну ситуацију када није погодио главом, као и Драговић чији је ударац прошао непосредно поред стативе, уз сав тај константан ризик који смо морали да преузимамо и да на великом простору останемо са заиста јако брзим противничким играчима. Нажалост нисмо успели да постигнемо гол и да бар уђемо у егал у мечу. Момци су до последњег тренутка дали све од себе и све учинили што је до њих да позитивно решимо овај меч. Овако после четири утакмице имамо седам бодова, још шест бодова је у оптицају, две утакмице, још увек је све у нашим рукама.

У једну ствар Милошевић не сумња.

- Убеђен сам, уверени смо сви да ћемо реализовати наш циљ, а то је пролеће у Европи. У наредне две утакмице, као и до сада сви ће учинити све да реализујемо тај циљ, не сумњам да ће тако и бити.

Осврнуо се Станковићев помоћник и на црвени картон који је добио штопер црвено-белих, Милош Дегенек.

- Нисам видео Дегенека после утакмице, он је професионалац, те стваре се дешавају. Има ту неких ланчаних реакција око те ситуације. У сваком случају у раној фази утакмице, на овом нивоу, када је овако квалитетан противник, наравно са искуством из првог меча свакако недопустиво да се деси на, али десило се – поручио је Небојша Милошевић.

И. Лазаревић

Група Ф

Црвена звезда – Мидтјиланд 0:1 (0:0)

Брага – Лудогорец 4:2 (3:1)

Брага  4          3          0          1          9:5       9

Црвена звезда           4          2          1          1          4:3       7

Мидтјиланд   4          1          2          1          4:5       5

Лудогорец      4          0          1          3          3:7       1           

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести