РЕМИ ДОБРЕ НАДЕ Црвена звезда - ЦСКА 0:0

БЕОГРАД: Црвена звезда пропустила је прилику да у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе савлада московски ЦСКА, јер је наша екипа имала више зрелих шанси за тријумф.
zvezda cska fonet
Фото: FoNet

Чета Владана Милојевића била је дефанзивнија, али је креирала сјајне контре из којих је могла да матира „армејце”. Овако, остало је 0:0, али и велика нада да црвено-бели за недељу дана могу до резултата који их води даље.

Обе екипе су кренуле врло опрезно, нико није хтео да нападне и евентуалном грешком отвори контру противника. Играло се позиционо, Московљани су нешто боље стајали на терену и из везног реда напредовали ка голу Београђана. Из такве поставке у 10. минуту имали су велику прилику - Витињо је остао сам испред Борјана, искоса са леве стране, шутирао, али врло млако, право у голмана Црвене звезде. Да би стрпљива тактика нашег тима могла имати смисла видело се у наредним минутима када су изабраници Владана Милојевића вештом комбинаритиком долазили до самог шеснаестерца гостију. У 20. минуту  Бен је истрчао сјајну контру, фаулиран је од Березуцког, а из слободног ударца нападач Црвене звезде шутирао је тик изнад гола. Из противнапада Београђани су припретили и нешто касније, а Радоњић је нажалост шутирао замало непрецизно. Чињеница је да је везни ред руског тима био доминантнији, али није много тога корисног урадио, због добре дефанзиве црвено-белих, који су потом из контри били веома опасни. Из једне такве ситуације изродила се најбоља прилика за наш тим. Везиста Радоњић искористио је грешку играча гостију, изашао сам изспред Акинфејева, шутирао, али је голман „армејаца” успео да одбрани.

Фото: FoNet

Наставак је почео инцидентима Руских навијача који су убацили гомилу пиротехнике у терен, али и великом шансом Звезде. У 49. минуту Радоњић је пребацио одбрану „армејаца”, Ле Талек је остао сам испред руског голмана ва шутира, али је Аконфејев одбранио. Одмах потом нова шанса за наш тим. Идеалан центаршут је ишао на Бена у висини пеналтика, Звездином играчу је засметао Крстичић и велика прилика је пропала. Екипа Владана Милојевића боље је ушла у друго полувреме и чинило се да гол виси у ваздуху. Домаћи су, у исто време, одлично затварали везу Руса, тако да гости уопште нису били опасни. Преокрет је уследио у 67. минуту када су „армејци” имали контру три на два, а Муса је упутио непрецизан пас ка Витињу. То је била најава иницијативе Руса, који су се озбиљно намерачили да на реванш у Москви кроз седам дана оду са постигнутим голом. Повијала се одбрана Црвене звзеде, па су њени навијачи све више стрепели. Ипак, поново је наша екипа била конкретнија. После контре, центрирао је Бен, а Крстичић главом шутирао тик поред гола. Нешто касније иста ситуација се поновила Пешићу.

Утакмица је на крају завршена без голова, а црвено – бели су показали да су равноправан ривал моћним Московљанима и да могу из двомеча да изађу као победници.

Фото: FoNet

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић”, гледалаца 40.000, судија: Рачковски (Пољска). Жути картони: Березуцки, Головин (ЦСКА).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 6, Савић 6, Ле Талек 7, Родић 6, Јовичић 6, Доналд 7, Бен 7, Крстичић 6, Радоњић 7 (Срнић), Пешић 7 (Рачић).

ЦСКА: Акинфејев 7, Фернандес 6, Васин 6, Березуцки 6, Вернблун 6, Кучајев 7, Натков 6, Головин 7, Yагојев 7, Витињо 7 (Чалов), Муса 6.

И. Лазаревић

Милојевић: У Москви још бољи

Владан Милојевић, тренер црвено-белих, није био незадовољан исходом.

- Тешке су ово утакамице, нарочито када имате оваквог противника. У питању је екипа која долази из Лиге шампиона. Могли смо да дамо гол, дали смо све од себе и сада нам остаје да се одморимо, анализирамо шта смо радили и спремимо се да у Москви одиграмо још боље - рекао је Милојевић.

Александар Пешић, нападач Црвене звезде, ипак је жалио за пропуштеним приликама.

- Ниједан фудбалер није задовољан када не победи. Имамо, ипак, позитиван резултат и надам се да ћемо проћи даље. Могли смо да дамо неке голове, могли смо и да примимо. ЦСКА је дошао да не прими гол и реми им више одговара. Реалан је резултат, видећемо како ће бити у реваншу -  рекао је Пешић после утакмице.

Реванш утакмицу ЦСКА и Црвена звезда играће 21. фебруара у Москви.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести