Црвена звезда преко Радника до финала Купа

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Србије али теже него што се то очекивало.
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Радник је био сјајан противник и само недостатак среће Сурдуличане је одвојио макар од једанаестераца. Чета Славољуба Ђорђевића још једном се приказала у лепом светлу и заслужила све све похвале.

Почело је одлично за црвено-беле. Изабраници Дејана Станковића још једном су демонстрирали колико им је прекид јако оружје јер је управо после једног таквог Милуновић дао гол. Високи штопер Београђана био је највиши у скоку после корнера Канге и савладао Ранђеловића. Само мало касније Фалћинели је у великој прилици али је изблокиран.

Утакмица није протицала у јаком темпу – Београђани су били доминатни али није било фуриозних напада како се, можда, очекивало. Чињеница да се игра једна утакмица вероватно је утицала на опредељење Дејана Станковића да нешто опрезније његови момци одиграју меч. Сурдуличани су, пак, покушали да се наметну али ништа од тога није било: црвено-бели су на време секли све њихове акције. У 22. минуту Црвена звезда је имала још једну добру прилику али је Ранђеловић био сигуран. Нешто касније први добар покушај гостију и интервенција Борјана. Иницијатива се Звезди исплатила у 33. минуту када је након лепе акције Фалћинели повисио на 2:0. У финишу првог полувремена Сурдуличани су се отворили и имали неколико солидних напада.

Радник се није усудио да на почетку другог полувремена крене храбрије па је Звезда наставила с иницијативом. Прилику је имао Фалћинели али је изблокиран. Ипак, једна грешка последње линије Београђана донела је Сурдуличанима важан гол. Макарић је добио лопту на петерцу и савладао Борјана. Развила се борба, потом, и гости су везали неколико добрих напада. Ипак, црвено-бели су могли све да реше у 63. минуту али је Саного из непосредне близине шутирао преко гола. Казна је могла стићи само мало касније када је Стаменковић био у изванредној шанси али није добро захватио лопту. Виђена је драма на стадиону ,,Рајко Митић“, Сурдуличани су били све опаснији и озбиљно угрожавалаи Борјанов гол. И Црвена звезда је покушала да дође до трећег гола, али се доста тога дешавало на њеној половини. Радник је у тим тренуцима показивао зашто је хит сезоне и како то није случајно. Гости нису имали ни среће у 85. минуту када је Даноски погодио пречку, апотом ни мало касније када је исто урадио Миловановић.

Остало је 2:1.

И. Лазаревић 

Црвена звезда – Радник 2:1 (2:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, без гледалаца. Судија: Ђорђић (Београд). Стрелци: Милуновић у 2. и Фалћинели у 33. за Црвену звезду, а Макарић у 50. минуту за Радник. Жути картони: Дегенек, Саного, Милуновић, Павков (Црвена звезда), а Бибер (Радник).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6,5, Милуновић 7, Дегенек 6, Родић 6,5 (Гобељић 6), Саного 6,5, Канга 7, Бен 6,5 (Срнић), Иванић 6,5 (Гаврић), Катаи 6,5 (Николић 6,5), Фалћинели 7 (Павков 6).

РАДНИК: Ранђеловић 6, Богдановски 6, Радмановац 6, Јокић 6, Стојановић 6, Орешчанин 6,5 (Баиновић), Бибер 6, Стаменковић 6,5, Суботић 6,5 (Миловановић 6,5), Спасић 6,5 (Даноски 6,5), Макарић 7.

Станковић: Пласманом у финале испунили смо циљ

Радник је дошао да се надиграва са Звездом, али наш циљ је био финале и успели смо у томе, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после победе против Сурдуличана 2:1 и пласмана у финале Купа Србије.

"У полуфиналу се игра једна утакмица, а наш циљ је био финале. Сигурно да ће сваки противник увек пружити максималан отпор и да неће дозволити лак пролазак. Сматрам да је Радник одиграо једну коректну и јаку утакмицу. Између осталог, мислим да је то разлог што смо се брзо задовољили после постигнутих голова. Дистанцирали смо се од планиране игре, а противник је свакако дошао добро припремљен на данашњи меч. Њихова игра је показала да заслужују да буду на позицији коју заузимају на табели", рекао је Станковић за клупску ТВ.

Финале ће бити одиграно 25. маја.

"До финала Купа Србије има још нешто више од месец дана, а ми свакако припремамо меч по меч. Доста ствари може да се деси до 25. маја, тако да идемо корак по корак. У наредном периоду морамо да се фокусирамо и да подижемо форму из утакмице у утакмицу. Када дође финале, морамо бити у потпуности спремни и психички и физички", поручио је Станковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести